Ριζικά αντίθετο το ΚΚΕ σε παράδοση του χρυσού στην Ελ Ντοράντο

23:08 5/3/2013 - Πηγή: NewsBomb

«Βεβαίως είμαστε ριζικά αντίθετοι στο να παραδοθεί ο χρυσός - το απόθεμα της χώρας - στην εταιρεία ΕΛ NΤΟΡΑΝΤΟ, που επιπλέον ο στόχος που έχει είναι να κερδίσει γρήγορα και την ίδια ώρα θα προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στο Νομό Έβρου όπως και στη Χαλκιδική που θα είναι και οικονομική και περιβαλλοντική διότι δίνοντας προτεραιότητα σε μια τέτοια επένδυση και μάλιστα με όρους κερδοφορίας, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να παρθούν

περιβαλλοντικά μέτρα, ταυτόχρονα προσδιορίζει τη φυσιογνωμία μιας περιοχής που έχει αναπτυξιακές δυνατότητες».

Αυτό δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και θεσμικούς φορείς της περιοχής.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει να δώσει τον πλούτο της χώρας που ανήκει σε όλο το λαό, βρίσκεται στον Έβρο, αλλά ανήκει σε όλο το λαό, γιατί αυτό που επιλέγει είναι να υπηρετήσει την κερδοφορία είτε αφορά Έλληνες είτε ξένους επενδυτές» επεσήμανε η κα. Παπαρήγα, προσθέτοντας:

«θεωρούμε πως σ' αυτό το ζήτημα πρέπει να υπάρχει συμπαράταξη όλου του λαού έως την Κρήτη, γιατί ο χρυσός δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα. Και να σκεφτούμε ότι όταν τέτοιες επενδύσεις περνάνε, αυτά τα πράγματα θα αναπαράγονται και θα οξύνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα