Ρεσιτάλ μίσους για τους Έλληνες από τον μουφτή Μετέ

Χολή για ακόμα φορά εξαπέλυσε ο μουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η τουρκική εφημερίδα «Haberturk» με τον τίτλο «Αυτοί που μας αποκαλούσαν φτωχούς, ανακατεύουν τα σκουπίδια», δημοσιεύει τη συνέντευξη, με τον μουφτή να μιλάει άσχημα για τους Έλληνες, δηλώνοντας ότι «πρόκειται για έναν λαό ο οποίος θέλει την καλοπέρασή του εντός της ΕΕ. Είναι ένας λαός που παίρνει υψηλούς μισθούς, που κάνει την σιέστα του, που

θέλει το ραχάτι του, που συγκεντρώνει χρήματα, αλλά δεν συμβάλει καθόλου στην παραγωγή».

Ακολουθεί όλη η συνέντευξη, όπως τη διαβάσαμε στο anti-ntr-net:

Ερ: «Η Τουρκία για πρώτη φορά μετά την απόβαση στην Κύπρο το 1974 βρίσκεται τόσο κοντά στον πόλεμο με την Συρία. Αυτή η κατάσταση τρομάζει και εσάς;»

Μετέ: «Είθε να μην γίνει κάτι τέτοιο μεταξύ ισλαμικών χωρών. Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον παράγοντα του ιμπεριαλισμού και του Ισραήλ και το γεγονός ότι οι διοικούντες την Συρία αποτελούνται από τύπους στους οποίους αρέσει να πίνουν μουσουλμανικό αίμα. Πρόκειται για ενέργειες που γίνονται για να παρουσιάσουν προβλήματα στην Τουρκία και να την παρασύρουν στον πόλεμο. Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος που μπορεί να αντιληφθεί αυτό το παιχνίδι. Υπάρχει και η περίπτωση του ΝΑΤΟ και πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να σπρώξει την Τουρκία σε ένα τέτοιο λάθος. Όμως ορισμένοι παράγοντες μέσα στην Μέση Ανατολή θα προσπαθήσουν να κατεβάσουν την Τουρκία από την θέση στην οποία βρίσκεται».

Ερ: «Τι απήχηση μπορεί να έχει στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης μια αρνητική στάση που θα τηρήσει ο Ε/κ τομέας είτε η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία σε ένα πιθανό πόλεμο;»

Μετέ: «Κάθε φορά που η Τουρκία με την Ελλάδα είτε η Κύπρος μπουν σε μια ψυχρή σχέση , επηρεάζονται οι μειονότητες. Και εμείς στον πόλεμο της Κύπρου επηρεαστήκαμε τόσο στα Στενά είτε στην Μεσόγειο, από τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν. Και αυτό επειδή η εχθρότητα εναντίον των Τούρκων είναι διαδεδομένη μεταξύ των Ελλήνων. Όμως στην Συρία δεν νομίζω ότι θα βιωθούν μεγάλα προβλήματα λόγω στάσης του Ε/κ τομέα».

Ερ: «Ως ένα άτομο το οποίο γνωρίζει καλά τα εδάφη αυτά , τι σκέπτεστε αναφορικά με τον λόγο που η Ελλάδα οδηγήθηκε σε μια τόσο μεγάλη οικονομική κρίση;»

Μετέ: «Η Ελλάδα έπρεπε να πάρει διάφορα μέτρα για να μην αντιμετωπίσει την κρίση αυτή. Αλλά δεν έλαβε τα μέτρα αυτά.»

Ερ: «Γιατί;»

Μετέ: «Μιλάμε για έναν λαό ο οποίος θέλει την καλοπέρασή του εντός της ΕΕ. Είναι ένας λαός που παίρνει υψηλούς μισθούς, που κάνει την σιέστα του, που θέλει το ραχάτι του, που συγκεντρώνει χρήματα, αλλά δεν συμβάλει καθόλου στην παραγωγή».

Ερ: «Πότε άρχισε να εμφανίζεται η κρίση;»

Μετέ: «Η κρίση άρχισε να εμφανίζεται σιγά-σιγά μετά το 2010 ,και έγινε έκδηλη το 2011. Τον τελευταίο καιρό επηρέασε τους πάντες. Εδώ υπάρχει μια κοινωνία που δεν ξέρει να δουλεύει . Είναι αναπόφευκτο μια κοινωνία που ζεί σε πολυτέλεια με τα μερίδια που παίρνει από άλλους , στο τέλος

Keywords
Τυχαία Θέματα