«Πυρά» Ανεξάρτητων για τις προγραμματικές δηλώσεις Σαμαρά

22:44 6/7/2012 - Πηγή: NewsBomb

Για εγκατάλειψη της προεκλογικής υπόσχεσης για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και πλήρη προσαρμογή «στις επιταγές της τρόικας και των πιστωτών της χώρας», κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολιάζοντας τις αποψινές προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Είναι ο δεύτερος

που κάνει αναφορά στο κουράγιο των Ελλήνων. Ο πρώτος ήταν ο Όλι Ρεν, λίγο πριν μπει η Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», ανέφερε στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης.

Σύμφωνα με τον κ. Ζώη ο πρωθυπουργός, «είναι προφανές ότι εγκαταλείπει την προεκλογική υπόσχεση της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και προσαρμόζεται πλήρως στις επιταγές της τρόικας και των πιστωτών της χώρας».

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην φράση του Αντώνη Σαμαρά, ότι «δεν εκλιπαρεί για ελαφρύνσεις» και υποστηρίζει, ότι αποδεικνύεται πως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε την απόλυτη έγκριση του πρωθυπουργού όταν έλεγε ότι δεν μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση.

«Ο κ. Σαμαράς χαιρέτισε το θάρρος του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για το σχηματισμό κυβέρνησης αποφεύγοντας ακόμη και τον παραμικρό υπαινιγμό ότι ο κ. Βενιζέλος είναι εκ των βασικών συντελεστών για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα», είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε, πως ο πρωθυπουργός «επίσης, δεν αναφέρθηκε καθόλου στη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών για το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στο ΔΝΤ και τα μνημόνια. Ξέχασε πλήρως τις κατ' επανάληψιν δημόσιες δεσμεύσεις του». Οι Ανεξάρτητοι επισημαίνουν πως θα τοποθετηθούν αύριο στη Βουλή έναντι των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού και θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα