Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε ο Παπουτσής

Την ψήφο εμπιστοσύνης του σώματος στη νέα «κυβέρνηση συνεννόησης, συνευθύνης και συνεργασίας» ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ο κ. Παπουτσής έδωσε έμφαση στα πεπραγμένα του υπουργείου, ιδίως στον τομέα άμβλυνσης του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης και προανήγγειλε την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ειδικότερα, ο κ. Παπουτσής ανακοίνωσε

ότι τις επόμενες ημέρες το Πυροσβεστικό Σώμα θα ξεκινήσει το σχεδιασμό αντιπυρικής προστασίας του 2012, με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και της αυτοδιοίκησης.

Επίσης, θα προσληφθούν 750 πυροσβέστες, 50 αξιωματικοί και 4.000 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.

Παράλληλα, θα γίνεται ψηφιακή διαχείριση και παρακολούθηση δασικών αστικών πυρκαγιών, ενώ προωθείται η δημιουργία επιχειρησιακού πληροφοριακού συστήματος με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δασικών ιδίως πυρκαγιών, μέσω κατάλληλων γεωγραφικών συστημάτων GIS.

Τέλος, ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των δομών, αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών αλλά και μείωσης των λειτουργικών δαπανών και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να συνεχιστεί το έργο αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα