Προϋπόθεση από Φώτη Κουβέλη η Οικουμενική κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προτείνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «καλό οιωνό» και «πρώτο βήμα»

Σε δύο σημεία συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο

πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Το πρώτο σημείο είναι η σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, ενώ το δεύτερο είναι η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Ο κ. Κουβέλης μπήκε στο γραφείο του κ. Βενιζέλου έχοντας έτοιμη μια συγκεκριμένη πρόταση, για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συζήτησε με τον κ. Βενιζέλο και συμφώνησαν ότι σε αυτή πρέπει να συμμετέχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επιτελεία των δυο κομμάτων, οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως θα πρέπει να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ως προαπαιτούμενο.

Έτσι, δεν αρκεί πια η ενδεχόμενη συμφωνία του κ. Σαμαρά στην πρόταση Κουβέλη, αλλά απαιτείται η συναίνεση του κ. Α. Τσίπρα, η οποία όμως όπως όλα δείχνουν δεν θα γίνει πριν συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Οι βασικές προϋποθέσεις της πρότασης Κουβέλη ( προσπάθεια για απαγκίστρωσης από το Μνημόνιο, παραμονή της χώρας στο ευρώ,) δεν μπορούν να αλλάξουν. Το μόνο που μπορεί να συζητηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο είναι ο χρονικός ορίζοντας αυτής της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση Κουβέλη αποτελεί πρακτικά μία επιπλέον προσπάθεια πίεσης προς το ΣΥΡΙΖΑ, ώστε από την επόμενη εβδομάδα να ορκιστεί νέα κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Πάμε για κυβέρνηση και όχι για εκλογές

Ο Φώτης Κουβέλης καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις

Keywords
Τυχαία Θέματα