Προστασία των νοικοκυριών ζητούν 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Πρόταση για ένα «Πρόγραμμα Θετικών Δράσεων για τη Στήριξη των Οικογενειών» κατέθεσαν στο Γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου με κοινοποίηση σε εννέα συναρμόδια υπουργεία, 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή «επείγει ένα πλαίσιο μέτρων που θα υποστηρίξει τις θετικές εκείνες δράσεις (affirmative action) οι οποίες είναι αναγκαίες για την αποκατάσταση της σταθερότητας

στα νοικοκυριά αλλά και την ανακούφιση κοινωνικών ομάδων που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την κρίση».

Μεταξύ των μέτρων που προτείνουν οι βουλευτές περιλαμβάνονται τα εξής:

1. Αναστολή των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2013 και αναστολή πλειστηριασμού κάθε ενυπόθηκου ακίνητου στοιχείου στην περίπτωση που αφορά εργαζόμενο ο οποίος έχασε την εργασία του ή ετέθη σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας/εργασιακής εφεδρείας.

2. Επέκταση του μέτρου των μετεγγραφών φοιτητών – σε συνεργασία με τις Πρυτανικές αρχές – για οικογένειες των οποίων μέλος (ένας εκ των γονέων) έχασε την εργασία του ή ετέθη σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα/εργασιακή εφεδρεία ή το οικογενειακό εισόδημα υπέστη μείωση μεγαλύτερη του 25% (υπό την προϋπόθεση ότι το νέο εισόδημα δεν υπερβαίνει συγκεκριμένο ποσό).

3. Μείωση των τελών που προβλέπονται σε περιπτώσεις τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών για αιτήσεις από οικογένειες των οποίων μέλος ανήκει στην κατηγορία ΑΜΕΑ, ένας εκ των γονέων έχασε την εργασία του ή ετέθη σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα/εργασιακή εφεδρεία ή το οικογενειακό εισόδημα υπέστη μείωση μεγαλύτερη του 25% (υπό την προϋπόθεση ότι το νέο εισόδημα δεν υπερβαίνει συγκεκριμένο ποσό).

4. Αύξηση των δόσεων για την καταβολή του τέλους ακινήτων ή/και τακτοποίησης ημιυπαιθρίων ή αυθαίρετων κατασκευών στην περίπτωση οικογενειών που μέλος τους ανήκει στην κατηγορία ΑΜΕΑ, ένας εκ των γονέων έχασε την εργασία του ή ετέθη σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα/εργασιακή εφεδρεία ή το οικογενειακό εισόδημα υπέστη μείωση μεγαλύτερη του 25% (υπό την προϋπόθεση ότι το νέο εισόδημα δεν υπερβαίνει συγκεκριμένο ποσό). Χρονική μετάθεση της 1ης ημερομηνίας καταβολής του τέλους.

5. Επίλυση των εκκρεμοτήτων (χρηματοδότηση – προσωπικό) που επηρεάζουν τη συνέχιση του Προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι.

Οι βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή είναι οι :

Κώστας Καρτάλης, Άρια Αγάτσα, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Γιάννης Βλατής, Γιάννης Βούρος, Σοφία Γιαννακά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Θανάσης Γικόνογλου, Σάββας Εμινίδης, Νίκος Ζωΐδης, Eύα Καϊλή, Δημήτρης Καρύδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χαρά Κεφαλίδου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Λιντζέρης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Σούλα Μερεντίτη, Άννα Νταλάρα, Θανάσης Οικονόμου, Παναγιώτης Ρήγας, Δημήτρης Παπουτσής, Νίκος Σαλαγιάννης, Παύλος Στασινός, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Ελπίδα Τσουρή, Τηλέμαχος Χυτήρης

Keywords
Τυχαία Θέματα