Πρόσκληση σε νέους για συμμετοχή στους Global Shapers

Μια συναρπαστική νέα πρωτοβουλία, που απευθύνεται σε νέους και νέες 20-30 ετών εγκαινίασε στο «Θερινό Νταβός», που πραγματοποιήθηκε στο Νταλιάν της Κίνας, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum), συστήνοντας την «Global Shapers Community», για όλους όσοι έχουν ελπίδες, ιδέες, θέληση και δυνατότητες να διαμορφώσουν το μέλλον τους, αλλά και την πορεία του κόσμου μας, υπηρετώντας το κοινό καλό.

Μετά το επιτυχημένο Φόρουμ των Young Global Leaders, που

ιδρύθηκε το 2007 και εμπλούτισε τις ιδέες και τις δράσεις του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ επιλέγοντας καταξιωμένους επαγγελματίες ηλικίας 30-40 ετών, ικανούς να συμβάλουν στη χάραξη του μέλλοντος, αλλά και να προσφέρουν στην κοινωνία το WEF αναζητά την έμπνευση στη νέα γενιά, και δίνει βήμα στους “Global Shapers”.

Την ευθύνη για την επιλογή των νέων, που θα συμμετέχουν στην ελληνική κοινότητα των Global Shapers θα έχουν Young Global Leaders από άλλες χώρες, οι οποίοι θα κρίνουν τους υποψηφίους βάσει βιογραφικών σημειωμάτων και μιας μικρής έκθεσης ενδιαφέροντος.

Στην ανοικτή πρόσκληση έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και συμμετέχουν Έλληνες νέοι και νέες που επελέγησαν με την παραπάνω διαδικασία και έκαναν την πρώτη συνάντησή τους στις 10 Νοεμβρίου 2011 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια. To Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, WEF, με έδρα την Γενεύη, ιδρύθηκε το 1971 και αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό, ανεξάρτητο, διεθνή οργανισμό με μοναδικό σκοπό την προσέλκυση κορυφαίων στελεχών από το χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και από την κοινωνία των πολιτών για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, που στοχεύουν στη βελτίωση της παγκόσμιας οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης.

Αναπόσπαστο κομμάτι του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, θα αποτελεί και η νεοϊδρυόμενη κοινότητα των Global Shapers, αποτελούμενη από νέους ηλικίας 20-30 ετών, που έχουν ήδη από τα πρώτα βήματά τους επιδείξει εξαιρετικές ικανότητες, όραμα και αξιοσημείωτα ταλέντα στον τομέα τους.

«Το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι κάτω των 27 ετών, ζει σε αστικά κέντρα και διαμορφώνει μια νέα παγκόσμια δυναμική. Αντιλαμβανόμαστε όλο και περισσότερο ότι οι λύσεις στις παγκόσμιες προκλήσεις πρέπει να εμπλέξουν συστηματικά τους νέους σε όλα τα επίπεδα-τοπικά, περιφερειακά, εθνικά και παγκόσμια. Αυτή η γενιά έχει το πάθος, τον δυναμισμό και το επιχειρηματικό πνεύμα να διαμορφώσει το μέλλον» δήλωσε αναγγέλλοντας την ίδρυση της κοινότητας των Shapers, o ιδρυτής του World Economic Forum, Dr. Klaus Schwab.

«Είναι σημαντικό, ότι όσοι ανήκουν στη γενιά του Μιλένιουμ θεωρούν εαυτούς, ως παράγοντες αλλαγής, αντί για παθητικούς δέκτες. Σε πρόσφατη έρευνα γνώμης του Euro RSCG, το 92% των νέων συμφωνεί ότι ο κόσμος μας πρέπει να αλλάξει, το 84% πιστεύει ότι είναι καθήκον τους να ηγηθούν της αλλαγής και σχεδόν το 82% πιστεύει ότι έχει τη δύναμη να το πράξει. Αυτή η γενιά είναι όλο και πιο αυτεξούσια και διαθέτει πρόσβαση στην πληροφορία και την τεχνολογία, γεγονός που δρα

Keywords
Τυχαία Θέματα