Προσφέρει θεραπεία για να πάρει πίσω ομήρους

Ένας Γάλλος γιατρός που έχει εργαστεί στο παρελθόν σε εμπόλεμες ζώνες πρότεινε σήμερα στους τζιχαντιστές που κρατούν ομήρους δύο Γάλλους δημοσιογράφους στη Συρία να τους απελευθερώσουν και σε αντάλλαγμα θα αναλάβει ο ίδιος να χειρουργήσει δωρεάν τους τραυματίες της περιοχής Ράκα, όπου έγινε η απαγωγή.


Οι δημοσιογράφοι Νικολά Ενίν και Πιερ Τορέ απήχθησαν στις 22 Ιουνίου στη Ράκα.
"Πώς θα πετύχουμε την απελευθέρωση των ομήρων; Οι γαλλικές υπηρεσίες κάνουν σημαντικό και απαραίτητο έργο και δεν τίθεται ζήτημα

να μπούμε στα χωράφια τους, όμως μια λύση που δεν θα συνδέεται με το σύνηθες αίτημα για καταβολή λύτρων δεν είναι ανέφικτη", γράφει ο Ζακ Μπερές στην εφημερίδα Λε Μοντ.
Ο Μπερές έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις Γιατροί χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου και Διεθνής Ιατρική Βοήθεια.
"Οι ένοπλες οργανώσεις, η αντίληψη των οποίων περί ιερού πολέμου δικαιολογεί τη σύλληψη ομήρων, μπορεί να ικανοποιούνται από το γεγονός ότι έχουν τη δύναμη να παρενοχλούν και από τον τρόμο που προκαλούν, όμως ας μην ελπίζουν ότι οι απαγωγές θα τις κάνουν συμπαθείς. Εάν οι τζιχαντιστές που μάχονται για τη συγκρότηση χαλιφάτου αποδίδουν κάποια αξία (...) στην περίθαλψη που χρειάζονται οι τραυματίες στις ζώνες που ελέγχουν, τότε έχω να τους κάνω μία πρόταση", προσθέτει ο γιατρός, συμπληρώνοντας:
"Προσφέρομαι, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των δύο δημοσιογράφων, να περιθάλψω τους τραυματίες της ζώνης Ράκα για μια περίοδο δύο μηνών, που αντιστοιχεί σε περίπου 500 χειρουργικές επεμβάσεις, δηλαδή κατά μέσο όρο οκτώ τραυματίες την ημέρα".
Ο Μπελές διαβεβαιώνει ότι δεν προτίθεται να γίνει "μάρτυρας" και υποστηρίζει ότι έχει ήδη εκτελέσεις τρεις ανθρωπιστικές αποστολές στη Συρία.
Άλλοι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι, οι Ντιντιέ Φρανσουά και Εντουάρ Ελιάς απήχθησαν στις 6 Ιουνίου στη Συρία, στα βόρεια του Χαλεπιού.
Σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF), τουλάχιστον 32 ξένοι και Σύροι δημοσιογράφοι έχουν απαχθεί ή αγνοούνται στη Συρία. Από τις 15 Μαρτίου 2011, όταν ξεκίνησε η εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, 25 δημοσιογράφοι και 71 πολίτες-δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα