«Πράσινο» σεντόνι, ραμμένο απ' τον Τοτσέ...

Με την τρίτη διαδοχική του νίκη χάρη σε γκολ του Τοτσέ (62)', ο Παναθηναϊκός κέρδισε το δικαίωμα να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League μέσω των προκριματικών, κατακτώντας την πρώτη θέση στα play offs και αφήνοντας δεύτερη την ΑΕΚ.

Καλύτεροι οι «πράσινοι» στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, δίκαια, όμως, διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι για το λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του Λυμπερόπουλου στο 17'. Αποθεώθηκε ο Νίνης στο αντίο του, χειροκροτήθηκε και ο «Λύμπε»!

Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ ήταν σημαντικό για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Κατ' αρχάς, έκρινε το ποια ομάδα θα έπαιρνε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Κατά δεύτερον, ήταν το τελευταίο της σεζόν για αμφότερες τις αντιπάλους και το στερνό του Παναθηναϊκού μπροστά στους οπαδούς του. Επιπλέον, αποτέλεσε το Κύκνειο άσμα της παρουσίας του Σωτήρη Νίνη στο «τριφύλλι» και του Νίκου Λυμπερόπουλου στους αγωνιστικούς χώρους. Και τέλος έδωσε την ευκαιρία στους φίλους του Παναθηναϊκού να ζητήσουν με τον τρόπο τους την παραμονή του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο της ομάδας. Μπορεί, λοιπόν, οι συγκινήσεις που πρόσφερε να μην ήταν ανάλογες με τη γενικότερη αξία του, αν μη τι άλλο, όμως, όσοι το παρακολούθησαν, έφυγαν από την Καλογρέζα με θετικές εντυπώσεις.

Στο αντίο τους, ο Νίνης κέρδισε χειροκρότημα ανάλογο με αυτό που είχε κερδίσει σε εκείνο το ματς με το Αιγάλεω τον Γενάρη του 2007 όταν έπαιρνε το βάπτισμα από τον Βίκτορ Μουνιόθ, ενώ ο Λυμπερόπουλος επιβραβεύθηκε όχι μόνο για την προσφορά του στον Παναθηναϊκό, αλλά και για το ήθος και την αξία του όλα αυτά τα χρόνια που τίμησε με την παρουσία του τους αγωνιστικούς χώρους... Οσο για τον Φερέιρα, αντιλήφθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο κόσμος εκτιμά το έργο και την προσφορά του. Όχι ότι δεν το ήξερε....

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός ήταν όντως καλύτερος από την ΑΕΚ και ζήτησε με περισσότερο θέρμη το τρίποντο, αν και βολευόταν και με την ισοπαλία. Η Ενωση από την πλευρά της ατύχησε να δει το γκολ της να ακυρώνεται λανθασμένα και να χάσει τον Λεονάρντο λόγω τραυματισμού στο 25'. Ο,τι καλό δημιούργησε στα πρώτα λεπτά, το χάλασε με την παρουσία της αργότερα...

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα