Πως ο Παπανδρέου «έσωσε» τη χώρα

09:29 5/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ο Γιώργος Παπανδρέου την περασμένη εβδομάδα προσπάθησε να εμφανιστεί ως ήρωας που έσωσε τη χώρα από την χρεοκοπία.

Παρουσίασε μια δική του πραγματικότητα η οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες δύο χρόνια τώρα. Την μεγαλύτερη κυβερνητική οικονομική αποτυχία από τον εμφύλιο ο Παπανδρέου

προσπάθησε να την παρουσιάσει ως θρίαμβο. Δείτε τι Είπε και τι έκανε στην πραγματικότητα η κυβέρνησή του.

Είπε: «Υπεραμύνομαι της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού, όπως έκανα και στις Βρυξέλλες, όπου οι σοσιαλιστικές δυνάμεις καταθέτουν τις εναλλακτικές τους προτάσεις, απέναντι σε μια υπερσυντηρητική και μυωπική Ευρώπη».

Έκανε: Ποτέ δεν υπερασπίστηκε την χώρα ως όφειλε. Ο Ζαν Κλον Γιούνκερ επιμένει πως ο Παπανδρέου του μιλούσε για «διεφθαρμένη χώρα».

Είπε: «Ποτέ δεν μιλήσαμε, ποτέ δεν μίλησα για διεφθαρμένο λαό».

Έκανε: Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν διαψεύστηκε ποτέ από το ΠΑΣΟΚ. Η πλήρης δήλωση του Γιούνκερ ήταν: «Δεν μπορούσα να αποκαλύψω τα όσα γνώριζα (για την ελληνική οικονομία). Ήξερα ότι ένα από τα βασικά ελληνικά χαρακτηριστικά ήταν η διαφθορά. Τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει: "Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα"».

Είπε: «Μπορεί να έχουμε μια εξάρτηση οικονομική, αλλά δεν θυσιάζουμε βασικά μας δικαιώματα και θεσμικά θέματα που αφορούν στη Δημοκρατία».

Έκανε: Κάθε φορά που η αντιπολίτευση επικαλούταν το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών για εκλογές ο Παπανδρέου αντέτεινε πως λόγω κρίσης η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο (βλέπε φθινόπωρο του '11), άρα ο λαός να εξασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα της ψήφου.

Είπε: «Μετά από δύο χρόνια, αναγκάστηκε να αναλάβει τις ευθύνες της (η Νέα Δημοκρατία). Και αυτές καλείται να αναλάβει μαζί μας και τις ημέρες αυτές, όπως τις έχουμε αναλάβει εμείς».

Έκανε: Γιατί δεν προχώρησε σε εκλογές, όπως ζητούσε ο Αντώνης Σαμαράς για να αναλάβει η Νέα Δημοκρατία πιο σύντομα τις ευθύνες της;

Είπε: «Μειώσαμε συνολικά κατά 8 μονάδες το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας, σε δύο χρόνια».

Έκανε: Ο στόχος του αρχικού προγράμματος ήταν η μείωση του ελλείμματος μέχρι σήμερα κατά πολύ περισσότερο. Επίσης κατηγορείται από εισαγγελικούς λειτουργούς πως αύξησε εντέχνως το έλλειμμα για να παρουσιάσει μεγάλη μείωση του ελλείμματος μπροστά στην αδυναμία του να το μειώσει πραγματικά.

Είπε: «Δεν μπορώ να κατανοήσω - ή μάλλον, μπορώ να υποθέσω - τις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας, που λέει, «ναι, Εξεταστική, αλλά μετά τις εκλογές».

Έκανε: Θέλει πριν τις εκλογές για να έχει αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή και να μπορούν να κουκουλωθούν οι ευθύνες του;

Είπε: «Εμείς είμαστε δημιουργοί μιας Ανεξάρτητης Στατιστικής Υπηρεσίας. Ιδρύθηκε η Ελληνική Ανεξάρτητη Στατιστική Αρχή, που λογοδοτεί απευθείας στο Κοινοβούλιο. Υιοθετήθηκε ο νόμος περί δημοσιονομικής διαχείρισης και ευθύνης.

Έκανε: Η αρχή αμφισβητείται για την ορθότητα των στοιχείων που έδινε.

Είπε: Εφαρμόζονται σύγχρονοι μηχανισμοί παρακολ

Keywords
Τυχαία Θέματα