Πολωνική αποστολή στην Κρήτη

Πολωνική επιχειρηματική αποστολή θα επισκεφθεί την Κρήτη από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου προκειμένου τα μέλη της να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς του νησιού, με στόχο να κλειστούν συμφωνίες για την εξαγωγή ποιοτικών και πιστοποιημένων αγροτικών κρητικών προϊόντων στην Πολωνία.



Την πολωνική αποστολή θα συνοδεύουν η Ελληνίδα πρέσβης στην Βαρσοβία Τασία Αθανασίου, ο Πολωνός πρέσβης στην Ελλάδα

Maciej Krych, ο προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Παντελής Γιαννούλης και ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της πρεσβείας Αλέξης Γεωργιάδης.

Η αποστολή θα αποτελείται από 8 εκπροσώπους εταιρειών εισαγωγής φρούτων και λαχανικών, τροφίμων, αλυσίδων σούπερ μάρκετ, καθώς και από εκπροσώπους τεσσάρων μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, ενώ 3 δημοσιογράφοι από πολωνικά μέσα ενημέρωσης θα καλύψουν και θα προβάλλουν την Κρήτη, τα κρητικά προϊόντα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα γίνουν επιχειρηματικές συναντήσεις στις 21 Οκτωβρίου στα Χανιά, για τις επιχειρήσεις του Ρεθύμνου και των Χανίων, από τις 11:30 έως 18:30, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ενώ οι συναντήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων θα γίνουν στο Μέγαρο του Επιμελητήριου Χανίων τις ίδιες ώρες.

Στις 22 και στις 23 Οκτωβρίου οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα γίνουν στον Άγιο Νικόλαο, για τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου και του Λασιθίου, στη συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου Ερμής, από τις 10:30 έως τις 18:00.

Το ενδιαφέρον των Πολωνών επιχειρηματιών εστιάζεται κυρίως: στο παρθένο ελαιόλαδο, τις βρώσιμες ελιές, τα φρούτα και οπωροκηπευτικά, τη σταφίδα, τα τυροκομικά προϊόντα, τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής, τα ζυμαρικά και το μέλι, ενώ συνολικά 60 κρητικές εταιρείες έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στις επιχειρηματικές συναντήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα