Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Χιονοπτώσεις, βροχές και θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Τα μποφόρ μάλιστα, αναμένεται να φτάσουν τα 9 μποφόρ, γεγονός που θα κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου.

Στην Αττική, αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια και πιθανότητα για τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 6 με 7 και στα

ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με παροδικές ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειων διευθύνσεων 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη και τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Στα Νησιά Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειων διευθύνσεων 5 με 7 και στο ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα με χιονόνερο ή χιόνι στα βόρεια και τα ορεινά και βροχή ή χιονόνερο στα νότια. Τα φαινόμενα πολύ γρήγορα θα γίνουν ασθενή και θα αποκτήσουν τοπικό χαρακτήρα.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιόνι στα ορεινά και τα βόρεια. Τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 09 βαθμούς Κελσίου και βαθμιαία πτώση τοπικά στους 05 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά χιόνι. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Στα νοτιότερα τις πρω

Keywords
Τυχαία Θέματα