Ποιοι και που ετοιμάζουν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ!

14:28 9/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Μια μελέτη και συγκεκριμένα, αυτή την οποία έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει το ΚΕΠΕ με εντολή του υπουργείου Οικονομικών, κρατά καλά φυλαγμένο το μυστικό των επόμενων μέτρων που περιμένει τους Έλληνες τέλη Μαΐου ή το αργότερο αρχές Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι συντάκτες της θα αναλύουν και θα προτείνουν τους τρόπους και τις δαπάνες που θα πρέπει να περικοπούν προκειμένου να διασφαλιστούν τα

πολυπόθητα 11,5 δις ευρώ, την διετία 2013 – 2014.

Τα λεφτά αυτά αντιστοιχούν στο περίπου 5,5% του ΑΕΠ και δεν αποκλείεται, στο τέλος της ημέρας, να φτάσουν στα 14 δις ευρώ, αν οι πληροφορίες σχετικά με την κακή πορεία των εσόδων στο φετινό α’ εξάμηνο επιβεβαιωθούν στην πράξη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω έκθεση θα είναι έτοιμη μετά το Πάσχα, ενώ στην τελική διαμόρφωση της θα συνδράμουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, της Τράπεζας της Ελλάδας και όλων των υπουργείων, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία.

Για παράδειγμα, και για ευνόητους λόγους, τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Εσωτερικών θα έχουν βαρύνοντα λόγο στην όλη διαδικασία.

Ωστόσο, οι ανακοινώσεις που θα αφορούν στις εν λόγω περικοπές, δεν πρόκειται να γίνουν αμέσως μετά την παράδοση της έκθεσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, αυτό το βαρύ φορτίο θα αναλάβει ο επόμενος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου.

Το παρόν οικονομικό επιτελείο το μόνο που θα κάνει θα είναι η προεργασία κι ενδεχομένως η ανάληψη κάποιων διορθωτικών μέτρων για την πορεία των εσόδων. Από εκεί και πέρα το «πικρό ποτήρι» θα το πιεί ο επόμενος «τσάρος της οικονομίας», όποιος κι αν είναι αυτός.

Keywords
Τυχαία Θέματα