Ποιοι φοβούνται τον Νικ. Νικολόπουλο στην προανακριτική Λαγκάρντ

Επρόκειτο να εκπροσωπήσει τους 18 ανεξάρτητους βουλευτές ενώ τώρα ακούγονται τα ονόματα άλλων, «μετριοπαθέστερων»

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Περίεργες μεθοδεύεις μαθαίνουμε ότι συμβαίνουν στο παρασκήνιο της Βουλής. Ενώ αναμένεται απόψε ή το αργότερο αύριο να συγκροτηθεί σε σώμα η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μία απρόσμενη εξέλιξη έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη 15μελή επιτροπή που θα διερευνήσει

αδικήματα που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου έχουν επιλεγεί. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από πηγές που παρουσιάζουν τον γ’ αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη ως πρόεδρο της επιτροπής.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο ένας από τους δεκαοκτώ ανεξάρτητους βουλευτές που θα συμμετείχε ήταν ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. κ. Νίκος Νικολόπουλος. Μόλις μαθεύτηκε ευρύτερα ότι ο Αχαιός, ο οποίος έχει παρακολουθήσει από πολύ κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ, άρχισαν οι ζυμώσεις.

Συζητείται στη Βουλή ότι ο κ. Νικολόπουλος δεν θα εκπροσωπήσει τους ανεξάρτητους βουλευτές. Απευθυνθήκαμε σε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αιφνιδίασε με την απάντησή του: «Υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι είναι “πρόθυμοι” και παίζουν το ρόλο της κάβας όποτε τους δοθεί η ελπίδα ότι θα ξαναγυρίσουν στο μαντρί».

Και δεύτερος βουλευτής

Αυτή η ένδειξη ισχυροποιήθηκε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με άλλον ανεξάρτητο βουλευτή που προέρχεται από την Αριστερά. «Ως χθες είχα ακούσει ότι θα συμμετείχε ο κ. Νικολόπουλος. Σήμερα ακούω για κάποιον άλλο», δήλωσε στο “Newsbomb.gr”. Για το συγκεκριμένο βουλευτή ακούστηκαν πολλά όταν έφυγε από το κόμμα του.

Αυτή η περίεργη κινητικότητα πάντως, δείχνει ότι είτε κάποιοι φοβούνται την παρουσία του κ. Νικολόπουλου στην επιτροπή, είτε κάποιοι θέλουν να ακολουθηθούν διαδικασίες – εξπρές και να κλείσει η υπόθεση.

Αν ισχύει αυτό, τότε οι υπόνοιες ορισμένων που υποστηρίζουν ότι η έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ θα εξελιχθεί σε “Siemens 2” θα αποκαλύψει τον ύποπτο ρόλο των «πρόθυμων» και την αναπαραγόμενη φαυλότητα ενός αναξιόπιστου συστήματος…

Keywords
Τυχαία Θέματα