Πλήρης αποζημίωση μόνο σε όσους δεν εργαστούν στη ΝΕΡΙΤ

Μόνο οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ που δεν θα εργαστούν τα επόμενα τρία χρόνια στη ΝΕΡΙΤ δικαιούνται πλήρη αποζημίωση, όπως προβλέπει διάταξη του υπουργείου Οικονομικών.

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε η προκήρυξη για τις προσλήψεις στον νέο φορέα.

Σύμφωνα με την διάταξη, που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή, αποζημίωση με πλαφόν τις 15.000 ευρώ, θα λάβουν οι

απολυμένοι της ΕΡΤ που θα επαναπροσληφθούν στο νέο φορέα (ΝΕΡΙΤ), ενώ όσοι δεν συμμετάσχουν στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα λάβουν την πλήρη αποζημίωση που τους αναλογεί.

Την ίδια ώρα, «πρόχειρη, παράνομη και ασαφή πρόσκληση ενδιαφέροντος», χαρακτήρισε η ΕΣΗΕΑ την προκήρυξη για τις θέσεις εργασίας στο νέο φορέα.

«Το υπουργείο Οικονομικών δεν προσδιορίζει ποιο θα είναι το ύψος των αποδοχών όσων προσληφθούν, με ποια κριτήρια θα διαμορφώνονται οι αποδοχές και σε ποιο Ασφαλιστικό Ταμείο και με ποιο καθεστώς ασφάλισης θα ασφαλίζεται ο κάθε συμβασιούχος», αναφέρει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της και καταλήγει: «η συναίνεση των δημοσιογράφων να αποδεχθούν ως εργοδότη το υπουργείο Οικονομικών υπό την ομηρία, μάλιστα, δίμηνης σύμβασης, που ζητεί η Κυβέρνηση, αμφισβητεί στην πράξη αυτήν καθ' αυτήν την υπόσταση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα