Πήρε το πρώτο ο Παναθηναϊκός, ντέρμπι μόνο για ένα λεπτό!

Πράσινο «βάφτηκε» το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 74-70 του Ολυμπιακού.

Ακόμη και στην κακή ημέρα τους, οι πρωταθλητές Ευρώπης απέδειξαν πως ξέρουν πώς να βγαίνουν νικητές κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο. Παρά τα πολλά λάθη τους, οι «πράσινοι» δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν αλώβητη την έδρα τους κόντρα σε έναν μέτριο Ολυμπιακό, που επί της ουσίας δεν κατάφερε να τους κοντράρει. Ο Δημήτρης

Διαμαντίδης πρόσθεσε ακόμα μία καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του, με 15 πόντους και 8 ασίστ, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Ίαν Βουγιούκα, Ρομέιν Σάτο και Νικ Καλάθη.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό. Ο Ρομέιν Σάτο έκανε, μέσα σε αποθέωση, το 3-0 με τρίποντο από την κορυφή, ενώ με δύο διαδοχικά σουτ του Καλάθη ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 7-2 στο 5'. Οι φιλοξενούμενοι είχαν χρειαστεί να περιμένουν τέσσερα λεπτά για να σκοράρουν, διά χειρός Βασίλη Σπανούλη στον αιφνιδιασμό.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επιστράτευσε άμυνα ζώνης 3-2 και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 8-4 στο 6'. Στη «σκακιέρα» των πάγκων, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έριξε στον αγώνα τους Γιασικεβίτσιους και Βουγιούκα, βλέποντας το μέτριο ξεκίνημα του Μπατίστ. Ο Σάρας μπήκε ορεξάτος στο παρκέ και με τέσσερις πόντους διαμόρφωσε γρήγορα το 14-6, στο 8'. Τα τραγικά ποσοστά του Ολυμπιακού από τα γραμμή των 6,75μ. (0/7) επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να διευρύνει κι άλλο τη διαφορά, φθάνοντάς την για πρώτη φορά σε διψήφια νούμερα (16-6).

Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με πέντε πόντους (16-11), με τον Κέσελ να μη βρίσκει καν στεφάνι στο τρίποντο που επιχείρησε από τη γωνία, το Σάτο να υποπίπτει σε βήματα και το Λούκας να «βομβαρδίζει» στην εκπνοή από τα 6,75 μέτρα. Τα πέντε λάθη των παικτών του Ομπράντοβιτς στοίχισαν, και πάλι, στην ομάδα.

Με λέι απ του Πρίντεζη και 2/2 βολές από τον ίδιο, ύστερα από φάουλ του Καϊμακόγλου, ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, με τον Ολυμπιακό να μειώνει στο καλάθι (16-14). Ο Γιασικεβίτσιους ήρθε να σκοράρει ενάμισι λεπτό μετά την έναρξη, ξεκολλώντας τον Παναθηναϊκό, για το 18-16. Το σερί έφθασε το 6-0 για τους πρωταθλητές Ευρώπης, που αποκατέστησαν άμεσα την... τάξη στο 13' (24-17). Με το Δημήτρη Διαμαντίδη να παίρνει τη... σκυτάλη στο σκοράρισμα και το Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει επιστρατεύσει άμυνα προσαρμογής 2-3, με τον Καϊμακόγλου ψηλά να κλείνει τον Σπανούλη, η ψαλίδα άνοιξε ξανά στους εννέα πόντους (28-19). Ο Παναθηναϊκός είχε πλέον επιβάλει την κυριαρχία του στο παρκέ.

Παρ' όλα αυτά, δεν κατάφερε να εκτοξεύσει τη διαφορά σε επίπεδα απόλυτης ασφαλείας. Στο 18' ο Μάικ Μπατίστ με κάρφωμα έκανε το 34-24 και στη συνέχεια ο Νικ Καλάθης έκλεψε, η διαφορά όμως όχι απλώς δεν έπιασε τη μέγιστη -έως εκείνο το σημείο- τιμή της, αλλά μειώθηκε (στους οκτώ πόντους, 34-26). Ο Αμερικανός χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ και στη συνέχεια με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία και ο Σπανούλης, απόλυτα ψύχραιμος, έβαλε και τις δύο βολές που κλήθηκε να σουτάρει.

Με τον κόσμο να έχει ξ

Keywords
Τυχαία Θέματα