Περιορισμό της σπατάλης στα τρόφιμα συστήνει η Ενωση Καταναλωτών

Την ανάγκη για περιορισμό της σπατάλης στα τρόφιμα, υπογραμμίζει Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, παραθέτοντας χρήσιμες συμβουλές για επίτευξη του στόχου της εξοικονόμησης αυτής.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ενωσης, ως Κύπριοι είμαστε οι πιο σπάταλοι πολίτες της ΕΕ αφού παράγουμε 750 κιλά σκουπίδια ανά κεφαλή το χρόνο.

Σημειώνοντας ότι ο περιορισμός της σπατάλης στα τρόφιμα σημαίνει κάτι παραπάνω από εξοικονόμηση χρημάτων, η Ενωση Καταναλωτών κάνει λόγο

για εξοικονομήσεις σε χρήματα της τάξης του 40% και πλέον μόνο με καλύτερο ορθολογισμό των αγορών μας, της φύλαξης και τη όλης διαδικασίας παραγωγής και κατανάλωσης των τροφίμων μας γενικά.

Η Παγκύπρια Ενωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, παραθέτει απλές συμβουλές για την επίτευξη του στόχου του περιορισμού της σπατάλης στα τρόφιμα από τα νοικοκυριά.

Μεταξύ άλλων, συμβουλεύει τους καταναλωτές να συγκρίνουν πάντα αυτά που ξοδεύουν με τα εισοδήματα τους, να περιορίζονται στις υπεραγορές και φρουταρίες στα προϊόντα που έχουν σημειωμένα, να μην επηρεάζονται από τις διαφημίσεις και τις προσφορές που δεν τους ενδιαφέρουν άμεσα, και να μην αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες.

Επίσης, συμβουλεύει τους καταναλωτές να προτιμούν να αγοράζουν φρούτα και λαχανικά χύμα, γιατί από τη μια μπορούμε να δούμε καλύτερα ότι δεν είναι χαλασμένα και από την άλλη μπορούμε να αγοράσουμε μικρότερες ποσότητες, και να μην αγοράζουν φρούτα που η εποχή τους έχει παρέλθει.

Ακόμη, τους συμβουλεύει να ελέγχουν πάντοτε σχολαστικά τις ημερομηνίες λήξεις και αποφεύγουν να αγοράζουν τρόφιμα με ημερομηνίες πολύ κοντά στη λήξη τους και να κάνουν καλή συντήρηση των τροφίμων στα ψυγεία τους.

Η Ενωση συμβουλεύει επίσης τους καταναλωτές να προσπαθούν να μετρήσουν τις ποσότητες που μαγειρεύουν ανάλογα με τα άτομα που θα γευματίσουν, και να προσπαθούν να βρουν τρόπους να επαναχρησιμοποιήσουν φαγητά που μένουν ή να κονσερβοποιήσουν φρούτα και λαχανικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα