Πέφτουν σήμερα στην Κύπρο οι υπογραφές με τη Noble

Υπογράφεται σήμερα το Μνημονίου Συναντίληψης με τη Noble Energy και τις άλλες δύο εταιρείες που συνεργάζονται στο τεμάχιο 12, Delek και Avner, το οποίο θα θέτει το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον τερματικό σταθμό υγροποίησης. Διαπραγματεύσεις, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2013 με την υπογραφή συμφωνίας (Project Agreement). Η διαπραγμάτευση θα διαμορφώνει

την εμπορική, οικονομική και νομική δομή του τερματικού υγροποίησης.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφορικά με την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης, χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική, ενώ τη συσχέτισε και με την πρόσφατη απόφαση του Ισραήλ για εξαγωγή φυσικού αερίου από την Ισραηλινή ΑΟΖ.

«Η υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης με τη Noble Energy είναι πάρα πολύ σημαντική και έχει σχέση, ενδεχoμένως, με την απόφαση του Ισραήλ», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν επιθυμεί να αναφέρει περισσότερα, αλλά θα είναι προσεκτικός. Κληθείς ειδικότερα να σχολιάσει την απόφαση του Ισραήλ για εξαγωγή ποσοστού κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ΑΟΖ του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «συνιστώ υπομονή. Εμείς εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν θέλω να δηλώσω οτιδήποτε το οποίο θα μπορούσε να παρερμηνευθεί ή να δημιουργήσει τις όποιες προσδοκίες, εύλογες ή μη»

Πηγη Sigmalive

Keywords
Τυχαία Θέματα