Πέμπτη ημέρα συγκρούσεων για να φύγουν οι στρατιωτικοί

Η συμφωνία μεταξύ των στρατιωτικών που ασκούν την εξουσία στην Αίγυπτο και ισλαμιστικών κομμάτων δεν έπεισε τους διαδηλωτές, οι οποίοι για Πέμπτη ημέρα συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής στους δρόμους του Καΐρου.

Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 37, μετά την κατάληξη ενός διαδηλωτή στην Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Ο προηγούμενος απολογισμός του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου

ανέφερε 32 νεκρούς και 2.000 χιλιάδες τραυματίες, σε όλη τη χώρα.

Ο στρατηγός Ταντάουι, επικεφαλής του Συμβουλίου και πρώην υπουργός άμυνας στις κυβερνήσεις Μουμπάρακ, ανακοίνωσε χθες ότι οι προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2012, έξι μήνες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό των στρατιωτικών.

Η συμφωνία για συντομότερη μετάβαση από το στρατιωτικό καθεστώς σε πολιτική κυβέρνηση επετεύχθη με τη συναίνεση ισλαμιστικών κομμάτων της Αιγύπτου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Οι βουλευτικές εκλογές θα διενεργηθούν την επόμενη Δευτέρα, επιβεβαίωσε ο Ταντάουι.

Στο μεταξύ, οι διαδηλωτές από την πλατεία Ταχρίρ εξακολουθούν να φωνάζουν «Φύγετε, φύγετε!» και «Ο λαός θα ανατρέψει τους στρατιωτικούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα