«Πάρτε πίσω το άρθρο για τη δραστική πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές»

Με μια δραματική ανακοίνωση ο ΙΣΑ προσπαθεί έστω την τελευταία στιγμή να κάνει τους ανευθυνοϋπεύθυνους της κυβέρνησης να συνειδητοποιήσουν ότι με τις αποφάσεις τους παίζουν με την ζωή των Ελλήνων.

Την απόσυρση του άρθρου του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή και αναφέρεται στην συντογογράφηση με βάση την δραστική ουσία ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Παράλληλα, σε

ανακοίνωσή του, τονίζει ότι η αντίδραση του ιατρικού κόσμου θα είναι έντονη, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται "κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ζωή των ασθενών".

«Τονίζουμε ότι οι ασθενείς δεν είναι λογιστικά νούμερα ούτε είναι δοκιμαστικοί σωλήνες, είναι ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν να χαθούν», είναι μεταξύ άλλων τα όσα αναφέρει ο ΙΣΑ στην δραματική ανακοίνωσή του.

Τέλος, αναφέρει ότι «για ύστατη φορά, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές για τις οποίες θα υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 6/11/2012

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ το ΑΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΠΤΗ γιατι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Όσον αφορά στις ρυθμίσεις των φαρμακευτικών θεμάτων ΙΒ.2. του πολυνομοσχέδιου αναφέρεται στην παράγραφο 11 των ρυθμίσεων αυτών ότι στο τέλος της περίπτωσης β της ̟παραγράφου 5 του άρθρου 21 του Νόμου 4052/2012 (Α' 41) κατηγορηματικά δηλώνεται ότι μερίδιο των συνταγών με εμπορική ονομασία δε μ̟πορεί να υπερβαίνει το 15% της συνολικής αξίας της συνταγής του θεράποντα ιατρού, δηλαδή το 85% της αγωγής που χορηγεί ο θεράπων ιατρός στον ασθενή του θα μπορεί να είναι ανταλλάξιμο από τον οποιονδήποτε φαρμακοποιό εκτελέσει τη συνταγή, χωρίς να έχει στην επιλογή φαρμάκου ο θεράπων ιατρός καμία συμμετοχή.

Δηλαδή το 85% της θεραπευτικής αγωγής δε θα το επιλέγει ο θεράπων ιατρός

Τονίζουμε ότι:

• Οι γιατροί δεν είναι λογιστές ούτε πειραματιστές, είναι θεραπευτές. Και έχουν ευθύνη της θεραπευτικής αγωγής που επιλέγουν εξατομικευμένα για τον κάθε ασθενή τους.

• Οι ασθενείς δεν είναι λογιστικά νούμερα ούτε είναι δοκιμαστικοί σωλήνες, είναι ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν να χαθούν

Η παράγραφος αυτή του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή έρχεται να επικυρώσει την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ υπ. αριθμ. 40890/28-9-2012 που καθίσταται υποχρεωτική η συνταγογράφηση βάσει της δραστικής ουσίας αποκλειστικά, ακόμη και σε χρόνια νοσήματα.

Για ύστατη φορά, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές για τις οποίες θα υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί.

Καταδικάζουμε δημόσια για ακόμη μία φορά κάθε προσπάθεια μετάθεσης ευθύνης της φαρμακευτικής αγωγής σε μη γιατρούς που θέτει σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών.

Η αλλαγή του σκευάσματος, η επιλογή ενός παρεμφερούς σκευάσματος με την ίδια δραστική ουσία, ή λίγο διαφορετική από τρίτους, εκτός του θεράποντος γιατρού, μπορεί να αποβεί μοιραία τόσο για την αποτυχία του θεραπευτικού σχήματος και της

Keywords
Τυχαία Θέματα