Παρατείνεται η συζήτηση στη Γερουσία για την αποπομπή Μπερλουσκόνι

21:22 9/9/2013 - Πηγή: NewsBomb

Συνεχίζεται η συζήτηση της αρμόδιας επιτροπής της ιταλικής Γερουσίας σχετικά με την πιθανή αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα αυτό του κοινοβουλίου.


Ο κεντροδεξιός εισηγητής Αντρέα Αουτζέλο είπε ότι κατά την άποψή του, πρέπει να εκφραστεί πριν από την Γερουσία και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ωστόσο απαντά στη θέση αυτή ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της ΕΕ δεν θα μπορούσε να αποφανθεί για μια απόφαση η οποία δεν έχει ακόμη ληφθεί καν.

Ο Μπερλουσκόνι

έχει ήδη προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Αουτζέλο είπε επίσης ότι ενδέχεται να ζητηθεί από το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο να κρίνει αν ο νόμος Σεβερίνο, που προβλέπει την έκπτωση βουλευτών και γερουσιαστών από το αξίωμά τους, μπορεί να εφαρμοστεί αναδρομικά στην περίπτωση του μεγιστάνα του Τύπου, αφού το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε είχε τελεστεί πριν από την κύρωσή του.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, όπως και το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία, με την υποστήριξη του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ζητούν να αποφασίσει αυτόνομα η επιτροπή της Γερουσίας, χωρίς προσφυγή σε ιταλικά ή διεθνή δικαστήρια.

Κατά τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων την προσφυγή του Μπερλουσκόνι στο ΕΔΑΔ.
Κατά πληροφορίες, ο Αουτζέλο αρνείται να ολοκληρώσει εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος την εισήγησή του ή να την επισπεύσει, με στόχο πιθανόν να αναβληθεί η στιγμή της τελικής ψηφοφορίας.

Ο Μπερλουσκόνι φέρεται να προγραμματίζει μια συνάντηση με τους βουλευτές και τους γερουσιαστές του κόμματός του την Τετάρτη το μεσημέρι, για μια αναλυτική εκτίμηση της κατάστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα