Παραπομπή σε δίκη 18 ατόμων για 200 ενέργειες των Πυρήνων της Φωτιάς

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεκαοκτώ κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

Ειδικότερα παραπέμπονται να δικαστούν για σειρά βομβιστικών επιθέσεων της οργάνωσης από το 2008 έως το 2011 οι: Χρ. Τσάκαλος, Νταμιάνο Μπολάνο, Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος, Όλγα

Οικονομίδου, Γ. Πολυδώρου, Θεοφ. Μαυρόπουλος, Δημ. Πολίτης ,Ι.Μιχαηλίδης, Παν. Αργυρού, Γερ. Τσάκαλος, Στυλ. Αντωνίου, Κων. Σακκάς, Γ΄. Καραγιαννίδης , Αλ. Μητρούσιας, Κ. Καρακατσάνη, Π. Μασούρας και Χαρ. Χατζιμιχελάκης, στον οποίο δεν αποδίδεται ρόλος διευθύνοντος την οργάνωση, όπως σε προηγούμενα βουλεύματα μετά την ανάληψη εκ μέρους του της πολιτικής ευθύνης για τη συμμετοχή του στην οργάνωση.

Από τους παραπεφθέντες κάποιοι έχουν ήδη καταδικαστεί σε καθείρξεις για ενέργειες της οργάνωσης σε βάρος των πρώην υπουργών Π. Χηνοφώτη και Λούκας Κατσέλη και των γραφείων του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Οι κατηγορίες για τις οποίες παραπέμπονται τώρα οι κατηγορούμενοι πλην της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση , αφορούν ανά περίπτωση τα αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, εκρήξεων , συνέργειας σε εκρήξεις κ.α.

Σύμφωνα με το βούλευμα , οι κατηγορίες για τις οποίες καλούνται να λογοδοτήσουν οι 18 κατηγορούμενοι αφορούν περισσότερες από 200 ενέργειες, με συνένωση των αντίστοιχων δικογραφιών, για τις περισσότερες εκ των οποίων η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη με προκήρυξη της. Μεταξύ αυτών η έκρηξη βόμβας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, η έκρηξη μηχανισμού που είχε σταλεί σε φάκελο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η έκρηξη στα Γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Συγγρού, η βομβιστική ενέργεια λίγη ώρα πριν από προεκλογική ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στο Πεδίο του Άρεως, βομβιστικές ενέργειες σε βάρος των πολιτικών Μίμη Ανδρουλάκη και Μαριέτας, Γιαννάκου, η έκρηξη στο προαύλιο της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα