Παραλίγο στη φυλακή επειδή έβαλε στέγη στη σπηλιά

Η απίστευτη περιπέτεια ενός φτωχού οικογενειάρχη από την Κρήτη. Η πολεοδομία «έκατσε στο σκαμνί» πατέρα τριών ανήλικων παιδιών επειδή έβαλε ελενίτ στη σπηλιά που χρησιμοποιεί ως κατάλυμα για να ζεστάνει την οικογένεια του. Το «κράτος δικαίου» σε όλο του το μεγαλείο! Η Πολεοδομία Ηρακλείου έκρινε πως πρέπει να τον στείλει αμέσως στο δικαστήριο για πολεοδομική παράβαση. Ευτυχώς, η δικαιοσύνη έχει μάτια και βλέπει και ο άνθρωπος αθωώθηκε.

Χαίρε Ελλάς το μεγαλείο σου! Την ώρα που χιλιάδες νεόπλουτοι απατεώνες απολαμβάνουν τις

παράνομες πισίνες τους στις αυθαίρετες βίλες τους που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στις κοσμοπολίτικες περιοχές, η Πολεοδομία είχε τη... φαεινή ιδέα να στείλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου πατέρα τριών ανήλικων παιδιών επειδή, κατά την υπηρεσία, «τόλμησε» να βάλει μια πρόχειρη κατασκευή στέγης πάνω στη σπηλιά που ζει με την οικογένεια του προκειμένου να μην βρέχονται τα παιδιά του. Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Χρυσοπηγή Ηρακλείου και το περιστατικό έχει εξοργίσει την τοπική κοινωνία.

Η πενταμελής οικογένεια με τα τρία μικρά παιδιά ζει κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας, ενώ διαμένει σε μια σπηλιά στην περιοχή της Χρυσοπηγής στο Ηράκλειο αφού δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες της.

(φωτο από εξωτερικο δελτίο)

Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις συνθήκες του καταλύματος ο πατέρας της οικογένειας το χειμώνα του 2012 τοποθέτησε ένα ελενίτ για να σκεπάσει τη σπηλιά για να μην περνούν μέσα το κρύο και τα νερά της βροχής.

Αυτή ήταν και η αιτία που ξεκίνησε και μια ακόμη ταλαιπωρία για την οικογένεια.

Κάποιος κάτοικος της περιοχής έκανε ανώνυμη καταγγελεία στην πολεοδομία η οποία μάλιστα του επέβαλε πρόστιμο και τον οδήγησε στο αυτόφωρο! Ο άτυχος πατέρας μέσα σε όλα του τα προβλήματα είχε να αντιμετωπίσει και το πιο σκληρό πρόσωπο της ελληνικής πολιτείας που εξάντλησε πάνω του όλη τη αυστηρότητα των νόμων.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου με μάρτυρα τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σωκράτη Βαρδάκη. Υπενθυμίζεται ότι το Εργατικό Κέντρο είχε αντικαταστήσει το φθαρμένο ελενίτ με καινούριο προκειμένου να βοηθήσει την οικογένεια.

Το δικαστήριο έκρινε τους κατηγορούμενους αθώους, ενώ σε δηλώσεις του ο κ. Βαρδάκης ανέφερε πως το μόνο που έκαναν είναι να βάλουν μια στέγη στο άθλιο κατάλυμα για να προστατευτούν τα μικρά παιδιά της οικογένειας.

Πηγή: cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα