Πάπας: Η αγορά παρεμποδίζει την αντιμετώπιση της πείνας

«Είναι οδυνηρό να διαπιστώνει, κανείς, ότι η καταπολέμηση της πείνας παρεμποδίζεται από τις προτεραιότητες της αγοράς», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος,…


«Η προτεραιότητα της αγοράς και του κέρδους υποβάθμισαν το φαγητό στο επίπεδο ενός οποιουδήποτε εμπορεύματος, το οποίο υπόκειται σε κάθε είδος κερδοσκοπίας, ακόμη και χρηματοοικονομικής», συμπλήρωσε ο Αργεντινός ποντίφικας.

Σύμφωνα με τον Φραγκίσκο «ενώ μιλάμε για νέα δικαιώματα, ο πεινασμένος παραμένει εκεί, στην γωνιά του δρόμου, και ζητά να αναγνωρισθεί

το δικαίωμα συμμετοχής του στην κοινωνία, να εξασφαλίσει μια βασική διατροφή. Μας ζητά αξιοπρέπεια και όχι ελεημοσύνη».

Ο πάπας Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο, παράλληλα, αναφέρθηκε και πάλι στην «παγκοσμιοποίηση της αδιαφορίας» και στις κοινωνίες « οι οποίες χαρακτηρίζονται από αυξανόμενο ατομικισμό και νέους διχασμούς».

Ο πάπας Φραγκίσκος κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία μορφή πολιτικής ή οικονομικής πίεσης η οποία να εκμεταλλεύεται το δικαίωμα στην διατροφή. Ο λατινοαμερικανός πάπας, τέλος, θέλησε να αναφερθεί σε μια σοφή ρήση την οποία είχε ακούσει, πριν από πολλά χρόνια, από έναν ηλικιωμένο που είχε συναντήσει: «ο Θεός συγχωρεί πάντα, οι άνθρωποι ορισμένες φορές, αλλά η μητέρα γη δεν συγχωρεί ποτέ».

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τα μέτρα παροχής προστασίας στον ποντίφικα έχουν αυξηθεί, τις τελευταίες ημέρες, λόγω ανησυχιών για τυχόν επιθέσεις ομάδων η και μεμονωμένων μελών τρομοκρατικών ισλαμιστικών οργανώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα