Παπαρήγα: Να αλλάξει ο λαός την ψήφο του

Σε συναγερμό και επαγρύπνηση κάλεσε τους οπαδούς και τα μέλη του ΚΚΕ η Γενική Γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως, η κ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό «να αλλάξει την ψήφο του αν γίνουν εκλογές», και να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ.

Ωστόσο, ζήτησε από το λαό να βγει σε πόλεμο σε περίπτωση που προκύψει κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, καθώς όποιο σχήμα κι αν προκύψει θα είναι αντιλαϊκό. «Η δεύτερη

κάλπη πρέπει να δείξει ότι οι εργατοϋπάλληλοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, καταλαβαίνουν τι σημαίνει για την άλλη μέρα ισχυρό ΚΚΕ. Αλλάξτε την ψήφο σας, αυτό είναι το σύνθημά μας, αν γίνουν εκλογές» τόνισε.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι το ΚΚΕ κατήγγειλε την «παράσταση», που έλαβε τη μορφή σόου, με τερτίπια και τακτικισμούς, κατά τη διάρκεια του οποίου ο καθένας από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς «προσπαθούσε να μεταφέρει στον άλλο την ευθύνη για μη κυβέρνηση συνεργασίας».

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έπαθαν νίλα»

Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα των εκλογών, η ΓΓ του ΚΚΕ σημείωσε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «έπαθαν νίλα» και πιθανόν δεν επιθυμούν νέες κάλπες, καθώς θα επιδιώξουν να ανασυγκροτηθούν.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας το αφιέρωσε η κ. Παπαρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η διαδικασία των εντολών είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική για το ρόλο που θα παίξει το κόμμα στην αναπαλαίωση του πολιτικού συστήματος, στην ανακοπή του ρεύματος του ριζοσπαστισμού, και τελικά στον αφοπλισμό του κινήματος.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων της κρίσης και των λαϊκών αναγκών είναι αυτή που προχωρά στην μονομερή διαγραφή του χρέους, στην καταγγελία και ανατροπή του Μνημονίου - Δανειακής Σύμβασης, αποδεσμεύει την Ελλάδα από την ΕΕ και κάνει το λαό το μοναδικό αφεντικό του πλούτου που έχει δημιουργήσει και υπάρχει στην Ελλάδα. Οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις, προσέθεσε, δεν είναι επιθυμητές και δεν τις διακηρύσσει κανένα άλλο κόμμα στην Ελλάδα πλην του ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα