Παναθηναϊκός: Ευρωλίγκα τέλος, φουλ για πρωτάθλημα

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας μιας πολύ κακή επιθετική εμφάνιση στον πέμπτο προημιτελικό της σειράς με την ΤΣΣΚΑ ηττήθηκε 74-44 στη Ρωσία και πλέον στρέφει την προσοχή του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος

Ο Παναθηναϊκός

δεν τα κατάφερε στον πέμπτο προημιτελικό της σειράς με την ΤΣΣΚΑ και ηττήθηκε στην Ρωσία με 74-44. Οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη μετά την ήττα τους αυτή έβαλαν τέλος στα όνειρά τους για πρόκριση στο Final-4 και πλέον στρέφουν την προσοχή τους αποκλειστικά και μόνο στην «μάχη» του πρωταθλήματος και την κατάκτηση ενός ακόμα double. Όμως, οι παίκτες του «τριφυλλιού» με την εμφάνισή τους αυτή αδίκησαν τους ίδιους τους, τους εαυτούς και την όλη προσπάθεια που κατέβαλλαν σε όλη την διάρκεια της σειράς.

Αν και στο πρώτο πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός έδειξε αποφασισμένος να… κοντράρει εξ αρχής την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 5-4, στην συνέχεια οι γηπεδούχοι έκαναν το ξέσπασμά τους. οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα με ένα σερί 6-0 μέσα σε ενάμιση λεπτό, προηγήθηκαν με 11-4 και προσπάθησαν να.. κόψουν τα πόδια των παικτών του «τριφυλλιού». Ο Σάσα Καούν είχε «φορτώσει» ήδη με 8 πόντους τον προσωπικό του λογαριασμό, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν το έβαλε κάτω.

Οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη δοκίμασαν να αντεπιτεθούν και πραγματοποίησαν με την σειρά τους δικό τους σερί, 0-5 και με σουτ τριών πόντων του Αντώνη Φώτση μείωσαν σε 11-8 και ενώ απέμεναν δύο λεπτά για την λήξη της πρώτης περιόδου. Η ΤΣΣΚΑ, όμως, ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο του αγώνα και με δύο βολές του Νέναντ Κρστιτς η διαφορά πήγε στους 6 πόντους, 16-10.

Έπαιζε μόνο ο Λουκάς

Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το παρκέ πάτησε, για πρώτη φορά από την έναρξη της σειράς και ο Μίλος Τεόντοσιτς. Μάλιστα ο Σέρβος με πέντε συνεχόμενους πόντους του (στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και στην αρχή του δεύτερου, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του για πρώτη φορά με 21-10. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης πέρασε στο παρκέ τον, εκ των κορυφαίων των αγώνων κόντρα στους Ρώσους, Λουκά Μαυροκεφαλίδη και εκείνος πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Ύστερα από καλάθι του Τζειμς Γκιστ ήρθαν 6, αναπάντητοι, πόντοι δια χειρός Έλληνα σέντερ και ο Παναθηναϊκός μείωσε στο 14’ σε 21-18.

Ξέφυγε… επικίνδυνα η ΤΣΣΚΑ

Ο Φριτζόν απάντησε με τρίποντο-μαχαιριά, άμεσα, με τον Τζάκσον να κάνει το 26-18 με την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα. Ο Μπράμος στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε «πυροβόλησε» χωρίς σκέψη και έκανε το 26-21, αλλά από εκεί και έπειτα… τίποτα. Για τα υπόλοιπα 3:30 για την λήξη του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός όχι… σκόραρε με το σταγονόμετρο, αλλά δεν σκόραρε καθόλου. Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι σκόραραν 9 πόντους και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 35-21.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μειώσει την διαφορά και αρχικά με τον Μάικ Μπράμος και εν συνεχεία με ένα φοβερό κάρφωμα του Λάσμε οι «πράσινοι» έριξαν την διαφορά στους 10, 37-27, στο 23’. Η συνέχεια ήταν άκρως απογοητευτική για τον Παναθηναϊκό ο οποίος επιθετικά συνέχιζε να μη μπορεί να αναπτυχθεί και να βρει τρόπους δράσης, ενώ άρχισε σιγά-σιγά να χάνει και την φρεσκάδα του στην άμυνα. Αποτέλεσμα ήταν στο επόμενο τρίλεπτο η διαφορά από τους 10 πόντους να πάει στους 21 με την ΤΣΣΚΑ να προηγείται με 48-27. Την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βάλει καλάθι με τίποτα, από την άλλη ο Καούν συνέχιζε το.. βιολί του και με 4/4 βολές(!) έκανε το 50-29, με τον ίδιο να φτάνει τους 18 πόντους και με την συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα το σκορ να είναι στο 54-33.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν… εφιαλτικό στις αρχές του, αφού ο Σόνι Ουίμς εκτίναξε την διαφορά στους 25 πόντους, 58-33. Τα πράγματα γινόντουσαν όλο και.. χειρότερα για τον Παναθηναϊκό με τους Ρώσους να είναι μπροστά με 63-36 και τον μοναδικό που προσπαθεί να παλέψει για την ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη να είναι ο Τζειμς Γκιστ και στο 35’ ο Λάσμε έκανε το 65-40. Μέχρι τέλους δεν άλλαξε τίποτα και η ΤΣΣΚΑ πήγε στο Final-4.

Δεκάλεπτα: 18-10, 35-21, 54-33, 74-44

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 7(1), Μίτσοβ 8(2), Φριτζόν 9(1), Τζάκσον 9, Πάργκο, Κρστιτς 5, Ουίμς 5, Ζαζούλιν, Βορόντσεβιτς 3, Καούν 18, Κριάπα 10(1), Χάινς

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 5(1), Κάρι 2, Μπατίστ, Φώτσης 3(1), Ούκιτς 2, Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης, Γκιστ 11(1), Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 2, Ράιτ 3

Πηγή: Οnsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα