Παναθηναϊκός: Διά χειρός Ντέλβα στον τελικό (photos)

Με καλάθι της Νταϊάνα Ντέλβα ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 56-55 του Ιπποκράτη Κω και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών.

Ακολούθησαν δύο άστοχες βολές της Αφροδίτη Κοσμά, οι οποίες όμως δεν αποδείχθηκαν καταδικαστικές για τις «πράσινες», οι οποίες έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στην τελευταία επίθεση, με αποτέλεσμα να μείνει η μπάλα στα χέρια των νησιωτών, χωρίς να προλάβουν να

επιχειρήσουν σουτ. Οι «οικοδέσποινες", πάντως, φωνάζουν για φάουλ.

Οι παίκτριες της Γιασεμή Σαμαντούρα μπήκαν αποφασισμένες να πάρουν τον έλεγχο του ματς και τα κατάφεραν, καθώς βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 16-13 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου και με 33-27 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, όμως, το σκηνικό άλλαξε. Οι παίκτριες του Μιχάλη Καπλανίδη εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τον παράγοντα έδρα, αφού σχεδόν ολόκληρο το γήπεδο ήταν δίπλα τους, έκαναν την ανατροπή στο τρίτο δεκάλεπτο και μετέφεραν το άγχος στις «πράσινες» (38-37). Ο ημιτελικός πήρε… φωτιά, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει στο 47-43 και τους δύο αντιπάλους να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για την τελευταία περίοδο. Πόντο πόντο κινήθηκαν Παναθηναϊκός και Ιπποκράτης Κω, είναι χαρακτηριστικό πως μόλις τρία λεπτά πριν από τη λήξη το σκορ ήταν ισόπαλο, 53-53. Η κατάσταση δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος, με την Αμερικανή να λυτρώνει την ομάδα της, χαρίζοντάς της την πρόκριση στον τελικό που θα γίνει αύριο (16/03, 19.30) με αντίπαλο το Ελληνικό.

Πηγή: Οnsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα