Π.Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Στην Αίγυπτο σέβονται τον ελληνισμό

Επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών και τον Ευάγγελο Βενιζέλο πραγματοποίησε χθες ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος προκειμένου να του μεταφέρει το κλίμα από τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην Αίγυπτο.

"Ζω τα γεγονότα κάθε μέρα, περπατώντας έξω από το Πατριαρχείο, επισκεπτόμενος μοναστήρια και επικοινωνώντας με όλους Έλληνες που ζουν στην Αίγυπτο

προκειμένου να τους δώσω κουράγιο και δύναμη.Ήρθα στην πατρίδα μου, ήρθα κοντά σας, για να σας πω ένα μεγάλο-μεγάλο ευχαριστώ" τόνισε στις δηλώσεις του. Ο προκαθήμενος της αφρικανικής χριστιανικής κοινότητας τόνισε πως ο αιγυπτιακός λαός τιμά τον ελληνισμό και τον νιώθει αρκετά κοντά του μόνο και μόνο "με το άκουσμα της λέξης Yunan (Έλληνας)", ενώ συνέχισε λέγοντας πως ο Έλληνας από τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι σήμερα με πολύ σεβασμό είναι κοντά μας. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την αγάπη σας για το μεγάλο μας ιεραποστολικό έργο σε ολόκληρη την Αφρική, την ήπειρο του μέλλοντος.

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής χαίρει μέχρι σήμερα της εκτίμησης των Αιγυπτίων, γεγονός που πιστοποιεί πως παρά τα γεγονότα της τελευταίας περιόδου συνεχίζει να αποτελεί καταφύγιο πολλών χριστιανών αλλά και μουσουλμάνων, που θέλουν να προσευχηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα