Πάφος: Πρεμιέρα για «Το ελιξίριο του έρωτα» στο Μεσαιωνικό κάστρο

03:10 8/9/2013 - Πηγή: NewsBomb

Η όπερα «Το ελιξίριο του έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιζέτι, που μεταφέρει τον θεατή σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν τα φωτεινά χρώματα και τα αγνά συναισθήματα, παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πρεμιέρα του 15ου «Pafos Aphrodite Festival», στο μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου.

Την όπερα παρουσιάζουν ο φημισμένος λυρικός οργανισμός «Opera Futura» από τη Βερόνα της Ιταλίας και η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Την έναρξη του φεστιβάλ κήρυξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επισήμανε ότι η πόλη της Πάφου έχει και επίσημα λάβει το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017.

Ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης αποτελεί, είπε, απόδειξη ότι ο πολιτισμός κατέχει σημαντική θέση στη στρατηγική κάθε κράτους γιατί μπορεί να διασφαλίσει αειφόρο ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, δημιουργικότητα και καινοτομία. «Επιβεβαιώνοντας την ευαισθησία της, και παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, η κυβέρνηση θα παράσχει ουσιαστική βοήθεια στην Πάφο, για τις λειτουργικές δαπάνες του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει όπως παρασχεθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού κρατική χορηγία της τάξης των 5 εκατ. ευρώ», πρόσθεσε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Οι παραστάσεις της όπερας «Το ελιξίριο του έρωτα» θα συνεχιστούν απόψε και θα ολοκληρωθούν αύριο. Η ταυτόχρονη οπτική μετάφραση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα γίνεται μέσω υποτίτλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα