Π. Λαφαζάνης: Ανιστόρητο το Βερολίνο για τις γερμανικές αποζημιώσεις

11:18 2/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ανιστόρητη και ψευδή χαρακτήρισε τη δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, ο κ. Λαφαζάνης ζητά την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης στην «ανιστόρητη και ψευδή δήλωση της Γερμανικής κυβέρνησης για τις

αποζημιώσεις».

« Η δήλωση του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών με την οποία τονίζεται ότι «δεν αποτελεί πλέον θέμα το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα», συνιστά μείζονα πολιτική και ηθική πρόκληση σε βάρος του ελληνικού λαού και των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας», τονίζει ο κ. Λαφαζάνης.

Χαρακτηρίζοντας τη δήλωση αυτή ως «ψευδή, ιταμή, εξοργιστική και περιφρονητική», ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει ότι δεν είναι τυχαίο ότι έγινε αμέσως μετά την απόφαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής για τη συγκρότηση επιτροπής η οποία θα ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες στα κοινοβούλια των χωρών της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στα πλαίσια αυτά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τους υπουργούς αν σκοπεύουν «να αντιδράσουν άμεσα και αποφασιστικά στην προκλητική Γερμανική τοποθέτηση, η οποία παραποιεί γεγονότα και πραγματικές καταστάσεις στο μέγα θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου και των κλαπέντων αρχαιολογικών θησαυρών» καθώς και αν προτίθενται να ξεκινήσουν διαδικασίες άμεσα για τη διεκδίκηση των επανορθώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα