ΟΤΕ: νέα σύμβαση εργασίας και Μ. Τσαμάζ έως το 2018

Κινητικότητα υπήρξε στον ΟΤΕ παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στις τελευταίες ημέρες, καθώς και υπεγράφη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και…

Του Δημήτρη Μαλλά

Η πιο σημαντική εξέλιξη ενδεχομένως να είναι η υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ, καθώς

η παλιά είχε λήξει εδώ και μερικές εβδομάδες.

Η νέα σύμβαση καθιερώνει νέο μισθολόγιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους ενισχύοντας τον εισαγωγικό μισθό, με τον κατώτατο να διαμορφώνεται στα 755 ευρώ, σημαντικά υψηλότερα από τα σημερινά δεδομένα της αγοράς.

Για όσους εργάζονται σήμερα στον ΟΤΕ -τακτικό προσωπικό με σύμβαση αορίστου χρόνου- σύμφωνα με τα βασικά της σημεία η νέα συλλογική σύμβαση για την επόμενη τριετία, διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας καθώς η εταιρεία δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, ενώ διατηρεί τη μεσοσταθμική μείωση 11% της προηγούμενης σύμβασης σε σχέση με το μισθολόγιο του 2011, αλλά και μειωμένο το εβδομαδιαίο ωράριο στις 35 ώρες.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η ένταξη στον ΟΤΕ της πλειονότητας των εργαζομένων της OTEPLUS, θυγατρικής του ομίλου, με τους νέους μισθούς και πρόσθετες παροχές που ενισχύουν το εισόδημά τους. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα τηλεφωνικά κέντρα της εξυπηρέτησης πελατών στην OTEPLUS θα μεταφερθούν σε άλλη θυγατρική του Ομίλου και οι συμβάσεις εργασίας τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Τέλος, συμφωνήθηκε ο εξορθολογισμός μια σειράς επιδομάτων και παροχών στο πλαίσιο του μετασχηματισμού και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας.

Παράλληλα, ο ΟΤΕ πραγματοποίησε και έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας όπου η πιο σημαντική απόφαση δεν ήταν άλλη από την ανανέωση της σύμβασης του διευθύνοντος συμβούλου, Μιχάλη Τσαμάζ, για 3,5 επιπλέον χρόνια, έως την ημερομηνία πραγματοποίησης της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων του 2018.

Στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης έγινε γνωστό ότι εντός των επόμενων εβδομάδων, ήτοι εντός του Ιανουαρίου 2015, θα κατατεθεί και η δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της δορυφορικής τηλεοπτικής συνδρομητικής πλατφόρμας της Nova. H μη δεσμευτική πρόταση του ΟΤΕ έκανε λόγο για ένα τίμημα μεταξύ 250 και 300 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα