Όταν ο Σημίτης «κάρφωσε» τον Γιώργο

Γιατί ο πρώην πρωθυπουργός επιρρίπτει ευθύνες στον Γ. Παπανδρέου για την κατάσταση της χώρας -
Πώς ο Κ. Σημίτης φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό την περίοδο της Χούντας από τους φίλους Γερμανούς.

Στην «κινούμενη άμμο» της Ιπποκράτους που ρουφάει καθημερινά «συντρόφους», ορισμένοι παίζουν το δικό τους παιχνίδι προκειμένου να διασωθούν σε αυτή την πολιτική έρημο.

Στην πράσινη βαβέλ όπου όλοι προσπαθούν να επιβιώσουν, «φύλαρχοι» του παρελθόντος εμφανίζονται ως σωτήρες που σαν να προήλθαν

από παρθενογένεση στρουθοκαμηλίζουν επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλους τους άλλους πλην του εαυτού τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης ο οποίος όλο και πιο συχνά εμφανίζεται στην επικαιρότητα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός τα έχει βρει με τον «παλιό» του φίλο Ευ. Βενιζέλο και ετοιμάζεται να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 1996 έως το 2004, με το βιβλίο του «Ο εκτροχιασμός», καταλογίζει το σύνολο των ευθυνών για την πορεία της χώρας στους διαδόχους του, χρησιμοποιώντας ορισμένες φορές σκληρούς χαρακτηρισμούς κυρίως για τον Γ. Παπανδρέου.

Με τα όσα γράφει ο κ. Σημίτης αφήνει να εννοηθεί για τον Γ. Παπανδρέου πως πρόκειται για έναν ανίκανο, αποτυχημένο, επιπόλαιος και πολλά άλλα, ιδιαίτερα καυστικά, που αφορούν τη σχέση του Παπανδρέου με ΗΠΑ, ΔΝΤ, τραπεζίτες, τον τρόπο διακυβέρνηση, τους συμβούλους που επέλεγε, ο κ. Σημίτης επιτίθεται με σφοδρότητα και ορισμένες φορές σαδιστικά στον διάδοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Φαίνεται πως ο κ. Σημίτης έχει μνήμη «χρυσόψαρου» και ξεχνάει τις μεγάλες ευθύνες που έχει ο ίδιος για την κατάσταση στην οποία είναι σήμερα η χώρα.

Ξεχνάει ο κ. Σημίτης τις ευθύνες του για τον υπερδανεισμό της Ελλάδας και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Ξεχνάει επίσης πως εκείνος ήταν αυτός που παρέδωσε το «δαχτυλίδι» της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στον Γ. Παπανδρέου χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «καταλληλότερο για την ηγεσία του Κινήματος.

Μήπως ο πρώην πρωθυπουργός θα έπρεπε να μας δώσει πρώτα απαντήσεις για τα δικά του λάθη και μετά να κρίνει και τους άλλους στα βιβλία του;

Επιστολή – κόλαφος

Το 1996, ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπαδημητρίου με μια επιστολή «φωτιά» επιτίθεται στον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη ο οποίος μόλις έχει αναλάβει την εξουσία.

Η επιστολή ξεχωρίζει για τις έντονα επικριτικές αναφορές στο πρόσωπο του κ. Σημίτη, τον οποίο ο συντάκτης της επιστολής κατηγορεί ότι αφότου ανέλαβε την εξουσία, αντικατέστηκε την "αυλή της Εκάλης", με την "αυλή του Κολωνακίου"!

Ειδική επισήμανση κάνει ο συγγραφέας της επιστολής στις ευθύνες του τότε πρωθυπουργού στον υπερδανεισμό της χώρας και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.
«Με το οικονομικό σας επιτελείο καταστρέψατε την οικονομία της χώρας και τη βυθίσατε στο δανεισμό», επισημαίνει για τον κ. Σημίτη ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, σε μια αναφορά, η οποία εκ των υστέρων κρίνεται προφητική.

Keywords
Τυχαία Θέματα