Ώρα εθνικής ευθύνης για όλους

Δειλά-δειλά η Ελλάδα προχωράει στο δρόμο των αποκρατικοποιήσεων.

Πρέπει να πουλήσουμε κάτι από την εθνική μας περιουσία γιατί αλλιώς μας περιμένει η χατζάρα της Τρόικα.

Τα μεγάλα «deals» τώρα αρχίζουν. Το Κατάρ θέλει να αξιοποιήσει την τεράστια έκταση, που είναι όση περίπου το Λουξεμβούργο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Οι Κινέζοι μετά το λιμάνι του Πειραιά έχουν

στρέψει το ενδιαφέρον τους στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Οι Ρώσοι ενδιαφέρονται για τις ενεργειακές πηγές της Ελλάδας και τη διέλευση από το ελληνικό έδαφος του ρωσικών συμφερόντων αγωγού φυσικών αεριών South Stream.

Και ο Αλέξης απειλεί ότι όποια συμφωνία υπογράψει σήμερα η Ελλάδα για αξιοποίηση της εθνικής της περιουσίας θα καταργηθεί από την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι τέτοια φυσικά ακούν οι ξένοι επενδυτές και αμέσως μετά την άφιξή τους στην Αθήνα παίρνουν το επόμενο αεροπλάνο και το βάζουν στα πόδια.

Πρόταση σοβαρή και υπεύθυνη: Ας καλέσει σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός όλα τα κόμματα της Βουλής να ορίσουν τον δικό τους εκπρόσωπο σε μία εθνική επιτροπή αξιοποίησης των λεγόμενων «ελληνικών ασημικών».

Ας αποφασίζουν όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι με τον έλληνα Πρωθυπουργό και αρμόδιο υπουργό, τις διαδικασίες και την τελική τιμή πώλησης του ελληνικού πλούτου σε ξένους επενδυτές.

Έτσι, δεν θα μπορεί κανείς αύριο να σχίζει και να καίει συμφωνίες. Και όποιο κόμμα αρνηθεί να στείλει εκπρόσωπο σε αυτό τον εθνικό φορέα που θα «πουλάει» Ελλάδα, ας μείνει στο περιθώριο, αμέτοχος στην εθνική προσπάθεια σωτηρίας της χώρας, που μας αρέσει ή όχι περνάει κάθε μέσα από την αξιοποίηση της εθνικής μας περιουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα