Ομογενής έκανε δωρεάν σε Βρεφονηπιακό σταθμό Καλαβρύτων

17:38 7/8/2013 - Πηγή: NewsBomb

Σωσίβιο υπήρξε για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό "Τα Αγγελουδάκια" της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, το κληροδότημα του αειμνήστου Δημοσθένη Διαλέτη από το Μέριλαντ.

Η δωρεά του ομογενή, όπως αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας Αμβρόσιος στην ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κήρυξ" της Νέας Υόρκης, ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή και συγκεκριμένα την ώρα που έπρεπε να αποφασίσουν για το οριστικό κλείσιμο του Σταθμού.

"Εμείς στο Αίγιο ήμασταν στα πρόθυρα να κλείσουμε τον Βρεφονηπιακό Σταθμό "Αγγελουδάκια"

και ως θαύμα μετά από λίγες μέρες, πήρα την είδηση ότι ήμασταν κληρονόμοι του Ελληνοαμερικανού φίλου, του Δημοσθένη Διαλέτη που έχει πεθάνει. Βάσει του κληρονομητηρίου είμαστε κληρονόμοι. Ο αείμνηστος άφησε τα εν Ελλάδι υπάρχοντά του στην Εκκλησία. Είναι περίπου εξήντα χιλιάδες δολάρια, με τα οποία θα ευεργετηθούμε. Τα χρήματά του διανέμονται εις τρία και παίρνει η Αρχιεπισκοπή ένα τρίτο, η Χριστιανική Ένωσις Αθηνών το ένα τρίτο και η Μητρόπολή μας το ένα τρίτο", επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος.

Ερωτηθείς για τους στόχους της επισκέψεώς του στη Νέα Υόρκη, απάντησε πως ήρθε με μοναδικό στόχο να προωθήσει την έννοια του Ταμείου, καθώς επίσης και για να αποτίσει φόρο τιμής σε έναν πρόσφατα αποθανόντα μεγάλο ευεργέτη της Μητροπόλεως, τον Μαρίνο Βουρδέρη, που καταγόταν από το Αίγιο.

Αναφερόμενος στο Ταμείο, σημείωσε πως βρίσκονται στη διαδικασία απόκτησης του στάτους του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού και της απαλλαγής από τη φορολογία, ούτως ώστε κάθε δολάριο που θα δωρίσουν οι ομογενείς να διατεθεί για τα ευαγή ιδρύματα της Μητρόπολης και το φιλανθρωπικό της έργο.

"Αυτές τις μέρες θα επικοινωνήσω με τον δικηγόρο και το λογιστή που έχουν αναλάβει την υπόθεση. Υπάρχει μια πενταμελής επιτροπή που διοικεί αυτό το ταμείο και από εκεί και πέρα θα ήθελα να βρω έναν τρόπο να το προωθήσω. Θα έχω επικοινωνία με τους Συλλόγους Καλαβρυτινών της Νέας Υόρκης, Αιγιωτών και μάλιστα έχω μιλήσει και με τους προέδρους. Θέλω γενικότερα να πω σε όποιους καλούς Έλληνες που έχουν φιλάνθρωπα αισθήματα, να μας σκέπτονται και αν μπορούν να μας βοηθήσουν να μην κλείσει αυτή η προσπάθεια. Ήδη μια Μητρόπολη της Πελοποννήσου έκλεισε τρία ιδρύματα και μια δεύτερη έχει κλείσει ένα από τα ιδρύματά του" τόνισε ο κ. Αμβρόσιος.

πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα