Ομάδα εργασίας για την κρίση χρέους δημιουργούν Γερμανία-Γαλλία

Τη συγκρότηση διμερούς ομάδας εργασίας για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, με το γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που συναντήθηκαν στο Βερολίνο.

Η συνάντηση των δύο υπουργών Οικονομικών έγινε λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με την Ανγκέλα Μέρκελ.

«Είμαστε προσηλωμένοι στη διατήρηση της ζώνης του ευρώ, δηλαδή στη διάρκειά της, καθώς και στη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ. Έχουμε αποφασίσει να εμβαθύνουμε σε πολλά ζητήματα στο πλαίσιο μιας διμερούς ομάδας εργασίας» δήλωσε ο Μοσκοβισί μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης.

Αντικείμενο της συνεργασίας, προσέθεσε είναι η «εφαρμογή των αποφάσεων για την Ελλάδα και την Ισπανία, αλλά υπάρχουν επίσης περισσότερο δομικά θέματα, δηλαδή όλα αυτά που αφορούν την επίβλεψη των τραπεζών, την τραπεζική ένωση και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Από την πλευρά του, ο Σόιμπλε υποστήριξε ότι κύριο μέλημά του είναι η σταθεροποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και προέταξε την ανάγκη ισχυρής ανάπτυξης στην Ευρώπη και την ευρωζώνη.

«Θέλουμε να υπάρξει προσέγγιση των απόψεών μας, που εξάλλου δεν απέχουν πολύ, ώστε η Γαλλία και η Γερμανία να είναι οι κίονες (...) μιας λύσης που θα είναι δομική και θέλουμε να εντατικοποιήσουμε αυτές τις ανταλλαγές με προοπτική το επόμενο ευρωπαϊκό συμβούλιο στις 18 και 19 του ερχόμενου Οκτωβρίου» επισήμανε ο Μοσκοβισί.

Η καγκελάριος Μέρκελ θα υποδεχθεί εξάλλου την Τετάρτη στο Βερολίνο τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και θα μεταβεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Ισπανία για να συναντήσει τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Keywords
Τυχαία Θέματα