Ολυμπιακός: Νέα ανατροπή, νέος θρίαμβος (videos+photos)

15:16 1/1/2014 - Πηγή: NewsBomb

Ονειρεμένη χρονιά, στα ευρωπαϊκά παρκέ, ήταν το 2013 για τον Ολυμπιακό που διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Μετά τη μεγάλη ανατροπή στο Final Four της Κωνσταντινούπολης οι Πειραιώτες το έκαναν ξανά, στην «O2 Arena» του Λονδίνου. Επικράτησαν με 100-88 της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό, παρότι βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 17 πόντους, και κατέκτησαν το δεύτερο διαδοχικό και συνολικά τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιό τους.

Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου. Συγκλονιστικός ήταν ο κόσμος τόσο στη βρετανική πρωτεύουσα όσο και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το ΣΕΦ, κατά την επιστροφή της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός διεκδίκησε στη συνέχεια και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το Διηπειρωτικό Κύπελλο, απέναντι στη βραζιλιάνικη Πινέιρος Σκάι, ενώ στη φετινή Ευρωλίγκα δείχνει -και είναι, μέχρι στιγμής- ασταμάτητος. Ολοκλήρωσε αήττητος τη φάση των ομίλων και στο πλαίσιο του Top 16 θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, την Ουνικάχα Μάλαγα, τη Λαμποράλ Κούτσα, την Αρμάνι Μιλάνο, την Μπαρτσελόνα, την Εφές Αναντόλου και τον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες στο onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα