Οικονομική ενίσχυση στους κτηνοτρόφους της Θράκης για την ευλογιά

Τη συμπληρωματική καταβολή της ενίσχυσης προς τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την επιδημία της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η ανακοίνωση ήρθε μόλις μία μέρα μετά την επιβεβαίωση νέου κρούσματος της ασθένειας σε κτηνοτροφική μονάδα του Μυρωδάτου Ξάνθης, που προκάλεσε έντονες ανησυχίες για περαιτέρω εξάπλωση της ασθένειας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, θα καταβληθούν συνολικά 385.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται συμπληρωματικές ενισχύσεις ύψους 3,5 ευρώ ανά ζώο, για τα 76.923 αιγοπρόβατα που τέθηκαν σε καραντίνα

και οι ιδιοκτήτες τους έλαβαν ήδη προκαταβολή ενίσχυσης. Επίσης, από το ποσό αυτό θα ενισχυθούν οι ιδιοκτήτες 11.500 αιγοπροβάτων, τα οποία τέθηκαν σε καραντίνα και μέχρι σήμερα δεν έλαβαν καμία ενίσχυση.

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης αναφορά σε τροποποίηση των αποζημιώσεων για τα ζώα που προσβλήθηκαν από την ασθένεια και θανατώθηκαν. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των ενισχύσεων αποζημίωσης για τα ζώα που θανατώθηκαν με βάση τις νέες τιμές της νέας ΚΥΑ, θα αναζητηθούν τρόποι για την καταβολή συμπληρωματικών ποσών και στους δικαιούχους, στους οποίους ήδη καταβλήθηκαν αποζημιώσεις με βάση τις τιμές του 2013».

Πηγή: evros24.gr

Διαβάστε επίσης:
Θηριωδία στα Χανιά: Πέταξαν ζωντανό στα σκουπίδια σκελετωμένο σκύλο!

Keywords
Αναζητήσεις
scraybbe αιγοπροβαγτα
Τυχαία Θέματα