ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση για τα περί χημικών στη Συρία

Εκτάκτως συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απόψε (στις 22.00 ώρα Ελλάδας), μετά τις καταγγελίες για επίθεση με χημικά όπλα από το συριακό καθεστώς. Σοκαρισμένος δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.


Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ που βρίσκονται ήδη στη Συρία συζητά με τη συριακή κυβέρνηση τις καταγγελίες.

Εκπρόσωπος

του κύριου συριακού κινήματος που ενώνει του αντιπάλους του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κατήγγειλε «σφαγή» πάνω από 1.300 ανθρώπων από επίθεση με χημικά όπλα την Τετάρτη σε περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό.

Βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από ακτιβιστές, η αυθεντικότητα των οποίων όμως δεν έχει για την ώρα εξακριβωθεί, δείχνουν γιατρούς να περιθάλπουν παιδιά που δυσκολεύονται να αναπνεύσουν και νοσοκομεία να είναι γεμάτα με κόσμο.
Υπάρχουν επίσης εικόνες με δεκάδες ανθρώπους σωριασμένους στο έδαφος, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, ενώ ορισμένοι από αυτούς είναι καλυμμένοι με άσπρα σεντόνια.

Οι καταγγελίες για επίθεση με χημικά γίνεται την ημέρα της άφιξης των επιθεωρητών του ΟΗΕ στη συριακή πρωτεύουσα προκειμένου να διερευνήσουν τις καταγγελίες για χρήση τοξικών όπλων.
Το συριακό καθεστώς πάντως έσπευσε να διαψεύσει τις αναφορές περί χρήσης χημικών όπλων.

Εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου κινήματος Εθνικός Συνασπισμός είπε πως πάνω από 1.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και έκανε λόγο για ενέργεια που «σκοτώνει όλες τις ελπίδες για πολιτική λύση στη Συρία».

Παράλληλα ζήτησε άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Διαβάσε επίσης:

Συρία - Eικόνες ΣΟΚ: Εκατοντάδες νεκροί από επίθεση με χημικά

ΕΕ: Να ερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για χρήση χημικών στη Συρία

Φαμπιούς: «Θηριωδία» τυχόν χρήση χημικών όπλων στη Συρία

Keywords
Τυχαία Θέματα