Οι βόλτες του Βενέδικτου ΙΣΤ’ με τον… γραμματέα του!(pic)

18:19 7/3/2013 - Πηγή: NewsBomb

Στους κήπους του Καστέλου Γκαντόλφο να κάνει βόλτες συνοδεία του ιδιαίτερου γραμματέα του, αρχιεπισκόπου Georg Ganswein απεικονίζεται ο παραιτηθείς Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ', όπως κατ' αποκλειστικά δημοσιεύει το περιοδικό Chi, που ανήκει στον όμιλο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Πάπας φαίνεται να φορά το παλτό του κι ένα λευκό φουλάρι και καπέλο τζόκεϊ προκειμένου να προστατευτεί από το κρύο και περπατά με τη βοήθεια ενός μαύρου μπαστουνιού, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ganswein περπατά στο πλευρό του σκεφτικός. Το Καστέλο Γκαντόλφο είναι η θερινή παπική κατοικία, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη.


Ο

Βενέδικτος ΙΣΤ' θα συνεχίσει να φορά τα λευκά του ράσα, αυτά του Πάπα, αλλά χωρίς την κοντή λευκή κάπα, που μόνο ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας φοράει. Πλέον φέρει μαύρα υποδήματα, καθώς παρέδωσε τα παπικά κόκκινα και ο νέος του τίτλος είναι Ομότιμος Πάπας (Pope Emeritus), αλλά θα απευθύνονται στο πρόσωπό τους και ως Η Αυτού Αγιότης.


Σε άλλες φωτογραφίες ο τέως Πάπας συνοδευόταν από μερικές γυναίκες που ταυτοποιήθηκαν ως οι κυρίες που φροντίζουν την κατοικία. Ο ιδιαίτερός του θα παραμείνει στο πλευρό του παραιτηθέντος Ποντίφικα, αλλά θα υπηρετήσει και τον νέο Πάπα ως υπεύθυνος του παπικού νοικοκυριού.

Keywords
Τυχαία Θέματα