Οι τράπεζες ρίχνουν, οι τράπεζες σηκώνουν το Χρηματιστήριο

17:27 2/2/2015 - Πηγή: NewsBomb
Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις της ελληνικής χρηματαγοράς, όταν το... κόκκινο έρεε άφθονο, οι τραπεζικές μετοχές. Όχι πια...

Με οδηγό τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου και ιδιαίτερα τη μετοχή της Eurobank -η οποία χθες το βράδυ άλλαξε διοίκηση- ο Γενικός Δείκτης τιμών εισέρχεται στην περιοχή των 750 μονάδων, καταγράφοντας νωρίτερα κέρδη της τάξης του 5% ενώ διπλάσια ήταν τα κέρδη του τραπεζικού δείκτη (+10,36%). Προς το τέλος της συνεδρίασης, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, 2/2/15, ο Γενικός

Δείκτης έδειξε 750.78 μονα΄δες, ή αύξηση ποσοστού 4%. Ο τζίρος, όμως, παρέμεινε αναιμικός ,στα 97 εκατομ. ευρώ.

Προηγήθηκε το σκηνικό ρήξης με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ το μεσημέρι της Παρασκευής από τον υπουργό οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη, που δρομολόγησε μια διαδικασία έντονης αντίδρασης από το Eurogroup, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά πριν καν εκδηλωθεί από τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης: Το Σάββατο το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg, όπου εξήγησε ότι η χώρα μας θα αποπληρώσει τα χρέη της. Συγχρόνως η Αθήνα συνεννοήθηκε με το Παρίσι και από εκεί προήλθε και η συνεννόηση με την Ουάσιγκτον. Έτσι ο Βαρουφάκης βρέθηκε στο Παρίσι και από κοινού με τον Μισέλ Σαπέν διευκόλυναν την παρέμβαση Ομπάμα υπέρ της ανάπτυξης κι όχι υπέρ της μονόπλευρης λιτότητας.


Συγχρόνως, το απόγευμα της Παρασκευής, στη συνάντηση Δραγασάκη- Γουάτσα (Fairfax) οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές στην ηγεσία της Eurobank, ενώ η σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο του ομίλου Πειραιώς Μιχ. Σάλλα επίσης δεν δημιούργησε αναστάτωση, όωπς δείχνει και η πορεία του Χρηματιστηρίου.


Έτσι, με συντονισμένες κινήσεις η νέα κυβέρνηση, ενώ δεν έκανε εκπτώσεις στις συγκρούσεις που επέλεξε να πραγματοποιήσει την Παρασκευή, ακολούθως με συντονισμένες πρωτοβουλίες καθησύχασε τις αγορές, με αποτέλεσμα σήμερα το Χρηματιστήριο να είναι ανοδικό, με ατμομηχανές τις μετοχές των τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα