Οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, οι φόροι που θα κληθούν να σηκώσουν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011 με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προσλήψεις 45.000 στους ΟΤΑ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την πρόσληψη 45.000 ατόμων σε ΟΤΑ,

με σύμβαση πεντάμηνης διάρκειας, μέσω ΕΣΠΑ, οι οποίες θα ελέγχονται από τον ΑΣΕΠ, ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Γελάει ο κόσμος με τις βλακείες των κινδυνολόγων του σάπιου συστήματος που καταρρέει".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα δόλια κόλπα των βρώμικων συστημάτων που είχαν επιστρατευτεί στις αρχές της δεκαετίας του '80 για να φράξουν το δρόμο προς την εξουσία του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ έχουν επιστρατευτεί και πάλι, έχοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό τους τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ολα τα ονόματα στις λίστες της ΝΔ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, που θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Αττικής (και Μεσσηνίας), συγκέντρωση στη Συγγρού όλους τους υποψηφίους στις περιφέρειες του νομού Αττικής θέλοντας να τονίσει ότι στο Λεκανοπέδιο θα δοθεί «η μητέρα των μαχών»".

ΕΘΝΟΣ: "Ντοκουμέντο για τον εφιάλτη της δραχμής".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε δραματικό φαύλο κύκλο θα βύθιζε τη χώρα η έξοδος από το ευρώ. Οι συνέπειες προβάλλουν ασύγκριτα πιο επώδυνες από αυτές που υφίστανται σήμερα η κοινωνία και η οικονομία. Μελέτη της Εθνικής Τράπεζας περιγράφει τον εφιάλτη από την έκρηξη της ανεργίας, την απογείωση του πληθωρισμού, την εκμηδένιση του λαϊκού εισοδήματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Προβλέψαμε το φονικό σεισμό της Ιταλίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η πρόγνωση για το συγκεκριμένο σεισμό είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ηλία Τσιάπα από τις 4 Μαΐου και στις 26 Μαΐου δημοσιεύθηκε και στην Ελεύθερη Ωρα. Επομένως, ήταν αναμενόμενος και όχι απρόσμενος όπως δηλώνουν κάποιοι σεισμολόγοι".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σενάριο τρόμου η επιστροφή στη δραχμή. Εκθεση-σοκ από την Εθνική Τράπεζα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "βιοτικό επίπεδο... Τουρκίας με ανεργία 34%, πληθωρισμό 30%, ύφεση 22% και πρώτη υποτίμηση κατά 65%. Το κατά κεφαλην εισόδημα θα πέσει από τις 19.400 ευρώ στις 8.700 ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: "Ετσι φθάσαμε στην κατάρρευση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ετσι φθάσαμε στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Το ΠΑΣΟΚ έρριξε πρόωρα την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και, ερχόμενο στην εξουσία, έφερε την καταστροφή. Επί δύο χρόνια ενέπαιζε τους πάντες. Υπέγραφε μνημόνια για διαρθρωτικές αλλαγές που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες, αλλά δεν τις εφήρμοζε. Και υπό το βάρος της ανικανότητός του, τελικά κατέρρευσε".

Η ΑΥΓΗ: "Σπέκουλα από την Εθνική!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε
Keywords
Τυχαία Θέματα