Οι πιθανές ημερομηνίες για την επόμενη δόση

Σε ένα έκτακτο Eurogroup στα τέλη Οκτωβρίου ή στις 12 Νοεμβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το τακτικό Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ελπίζει η κυβέρνηση ότι θα λάβει την έγκριση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του ελληνικού δανείου.

Οι ημερομηνίες αυτές είναι οι πιο πιθανές για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δις ευρώ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που συμμετείχε στις συνομιλίες της τρόικας με τους υπουργούς Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

Σύμφωνα

με τον ίδιο παράγοντα, η τρόικα θα ενημερώσει, μέσω των Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ), Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ) και Όλι Ρεν (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου, για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η δόση, εάν δεν κλείσουν όλα τα διαρθρωτικά και τα προαπαιτούμενα», δήλωσε το ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν ακόμη πολλά μικρά πράγματα, που πρέπει να τα κλείσουμε, με χρονοδιάγραμμα να πάρουμε τη δόση στα μέσα Νοεμβρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα