Οι μεταγραφές Σαμαρά απάντηση στον Καρατζαφέρη

Διαγραφές, αποχωρήσεις, μετακινήσεις, συναντήσεις αλλά και πλούσιο παρασκήνιο, το σκηνικό της κεντροδεξία.

Έντονες διεργασίες και ανακατατάξεις καταγράφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο χώρο της κεντροδεξιάς, με την κινητικότητα να είναι έντονη και το τοπίο να ξεκαθαρίζει, σε ορισμένες περιπτώσεις, πιο γρήγορα από ότι αρκετοί υπολόγιζαν, παρά τις εκατέρωθεν διαρροές στην κρίσιμη ψηφοφορία του Μνημονίου II.

Η διπλή

μεταγραφή της Παρασκευής και η ρελάνς Σαμαρά, με την υποδοχή στους κόλπους του κόμματός του, των «πρωτοκλασάτων», τέως στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ., Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη, μοιάζουν να είναι η αρχή μόνο της διαμόρφωσης ενός νέου πολιτικού σκηνικού, με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να προβαίνει σε τολμηρές πρωτοβουλίες ορεγόμενος την κατάκτηση της αυτοδυναμίας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, αλλά και τον –κατά δήλωσή του - «οικοπεδούχο», της πολυκατοικίας, Γιώργο Καρατζαφέρη, να ετοιμάζει την αντεπίθεσή του από την Καλλιρρόης.

1+1 όροι επιστροφής των «γαλάζιων ανταρτών»

«Όλος ο Ελληνικός λαός πρέπει να πλαισιώσει τη Νέα Δημοκρατία για να ξανακερδίσουμε τη μάχη της ελπίδας», η αποστροφή του Γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, Κωνσταντίνου Τασούλα, που έδειξε ξεκάθαρα εχθές το δρόμο της επιστροφής των διαγραφέντων στη ΝΔ.

Η απώλεια μεγάλου αριθμού αξιοποιήσιμων και ικανών στελεχών, κατά την πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή, προβλημάτισε έντονα τον Αντώνη Σαμαρά, που αναζητά από την πρώτη ώρα τον τρόπο επούλωσης των πληγών ώστε να πείσει την ελληνική κοινωνία για τη συνοχή της παράταξής του, που όπως λέει αποτελεί το μοναδικό «αποκούμπι», ετούτες τις ώρες.

Από τα πρώτα μάλιστα εικοσιτετράωρα, στενοί του συνεργάτες φρόντισαν να «κλείσουν το μάτι» στους διαγραφέντες, αφήνοντας ορθάνοικτο το ενδεχόμενο επανένταξής τους στο κόμμα.

Πρώτος, τον χορό έσυρε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Γιάννης Βρούτσης, βλέποντας περιθώρια συνεύρεσης μέχρι τις εκλογές, ενώ ακολούθησε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Μάξιμος Χαρακόπουλος, εκφράζοντας την πίστη του πως ο δρόμος (σ.σ. των ανεξάρτητων πια βουλευτών) θα οδηγήσει κάποια στιγμή στην επάνοδό τους στη Νέα Δημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση, ο δρόμος της επιστροφής είναι στρωμένος από «αγκάθια», καθώς αναμένεται να βρει απέναντι το σύνολο της Κ.Ο. του κόμματος που υφίσταται το πολιτικό κόστος της ψήφισης των νέων, σκληρών και δυσβάστακτων μέτρων του Μνημονίου.

«Οι περισσότεροι διαγραφέντες, έχουν εκλεγεί στην περιφέρεια. Είναι λογικό πως όσοι ψήφισαν το Μνημόνιο, να μην χαροποιηθούν με την επιστροφή προσώπων -συνυποψήφιων τους- των οποίων η επιλογή ήταν πιο φιλολαϊκή. Θα πρέπει να πείσουν πως συμφωνούν με την επίσημη πολιτική της ΝΔ», εξηγούσε στο newsbomb, υψηλόβαθμο στέλεχος της Συγγρού, περιγράφοντας τη δυσκολία επανένταξης στο κόμμα των διαγραφέντων και θέτοντας τουλάχιστον δυο προϋποθέσεις:

· Την αλλαγή στάσης στον Εφαρμοστικό

· Ενδεχόμενη δημόσια παραδοχή μεταμέλειας

Το σενάριο

Keywords
Τυχαία Θέματα