Οι ΗΠΑ βάζουν Facebook και Twitter στη μάχη κατά της Αλ Κάιντα

Απάντηση μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης θα δώσει το αμερικανικό ΥΠΕΞ στην Αλ Κάιντα και στις άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα συστήσει «δύο υπηρεσίες κατά του εξτρεμισμού» στο Διαδίκτυο, ειδικά μέσω Facebook και Twitter.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία», τόνισε η Κλίντον και διευκρίνισε πως «ένας επιχειρησιακός πυρήνας, μέσα

στο υπουργείο, θα προσπαθήσει να απαντήσει στην προπαγάνδα της Αλ Κάιντα και των τζιχαντιστών».

Για παράδειγμα, αν οι εξτρεμιστές ισλαμιστές «δημοσιοποιήσουν ένα βίντεο στο οποίο θα δείχνουν ότι οι Αμερικανοί είναι απαίσιοι, εμείς θα δημοσιοποιούμε ένα βίντεο που θα δείχνει πόσο απαίσιοι είναι εκείνοι».

Η Χίλαρι Κλίντον, που κατέθετε σε επιτροπή του Κογκρέσου για την υπόθεση της Βεγγάζης όπου σκοτώθηκαν τέσσερις Αμερικανοί κατά την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ, και είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση, δεν έλειψε να δώσει και μια ψυχροπολεμική πινελιά.

«Στον αγώνα κατά του κομμουνισμού και της Σοβιετικής Ένωσης στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν επικοινωνούσαμε με τους εραστές της ελευθερίας στο 'Σιδηρούν Παραπέτασμα' μέσω των μέσων ενημέρωσης. Η πρόκληση είναι παρόμοια ακόμα και αν ο κόσμος είναι διαφορετικός», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα