Οι Γερμανοί δανείζουν την ψήφο τους σε αγανακτισμένους... νότιους

Το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής στη Γερμανία είναι σαφές ότι θα επηρεάσει ολόκληρη την Ευρώπη. Έτσι, πολλοί Γερμανοί ψηφοφόροι θεωρούν ότι και άλλοι Ευρωπαίοι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές αυτές. Μια πρωτοβουλία, λοιπόν, διοργανώθηκε μέσω Facebook, με την οποία Γερμανοί ψηφοφόροι "δανείζουν" την ψήφο τους σε Έλληνες, Ισπανούς, Πορτογάλους, ή όποιον άλλο το επιθυμεί, για να στείλει ένα μήνυμα προς την κυρία

Άνγκελα Μέρκελ.

Η σελίδα ονομάζεται Electoral Rebellion (Εκλογική Ανταρσία) και, μέσω αυτής, ξένοι - που δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις γερμανικές εκλογές - μπορούν να ζητήσουν να εκφραστούν μέσω όσων Γερμανών πολιτών, oi οποίοι πιστεύουν ότι δικαιούνται και άλλοι να έχουν λόγο στο ποια κυβέρνηση θα αναδειχτεί.

"Η βασική ιδέα είναι να χαρίζουν οι Γερμανοί την ψήφο τους σε ανθρώπους από χώρες, οι οποίες επηρεάζονται από τη γερμανική ή την παγκόσμια πολιτική", αναφέρει ο επικεφαλής του σχεδίου, Φίλιπ Νόχε, ο οποίος είναι μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Egality Berlin, ποy αγωνίζεται για τη δημοκρατία πέρα από τα στενά όρια του έθνους -κράτους.

Μέχρι στιγμής, πάντως, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν δείξει οι Ισπανοί.

"Η γερμανική και η ισπανική κυβέρνηση με ανάγκασαν να μεταναστεύσω στη Γαλλία, επειδή στην Ισπανία δεν βρίσκω δουλειά. Πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να ψηφίζω στη χώρα, που αποφασίζει για το μέλλον μου", έγραψε στο Facebook ο Παμπλέτε Βιλίφο από τη νότια Ισπανία.

Το κόμμα της καγκελάριου Μέρκελ φαίνεται πως έχει το προβάδισμα, αλλά όχι ποσοστό ικανό για αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα