Οι Έλληνες επικοινωνούν πλέον …ιντερνετικά

«Στροφή» στις υπηρεσίες του διαδικτύου κάνουν οι Έλληνες σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα έξοδα των συμβατικών τρόπων επικοινωνίας.

Έρευνα της IBM Institute for Business Value (IBV) που διενεργήθηκε σε 24 χώρες και στην οποία έλαβαν μέρος 13.000 άτομα, έβγαλε τους πολίτες της Ελλάδας εξπέρ στην τεχνολογία!

Η οικονομική κρίση έστρεψε τους Έλληνες προς τα social media

σε μια προσπάθεια δραστικών περικοπών των δαπανών, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών των τηλεπικοινωνιακών παροχών. Γεγονός που σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της καθημερινής επικοινωνίας γίνεται μέσω του δαιδαλώδους ιστότοπου.

Αναλυτικά, το 61% προτίθεται να μειώσει τις δαπάνες χρήσης του κινητού τηλεφώνου, το 52% τα έξοδα της σταθερής τηλεφωνίας ενώ σχεδόν οι μισοί θα «ψαλιδίσουν» τα χρήματα που καταβάλλουν για ευρυζωνική σύνδεση μέσω φορητών συσκευών.Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, μεγάλη μερίδα των καταναλωτών θα στραφούν σε εναλλακτικές υπηρεσίες, όπως είναι η φωνητική επικοινωνία μέσω IP και τα κοινωνικά δίκτυα.

Ενδεικτικό είναι ότι εννέα στους δέκα Έλληνες, έχουν αναγάγει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε βασικό μέσο επικοινωνίας, καθώς τα χρησιμοποιούν κάθε εβδομάδα.

Πηγή: nonews-news.blogspot.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα