Οι «χρυσές» μεταγραφές των κηπουρών του Παπανδρέου

Που βρίσκονται άραγε σήμερα οι αυλικοί του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αυτοί που τις μέρες της παντοδυναμίας του βρέθηκαν -κάποιοι εντελώς τυχαία και από σπόντα- σε καίριες θέσεις;

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η Τίνα Μπιρμπίλη και ο Δημήτρης Δρούτσας,

μπορεί να μην έμειναν μέχρι τέλους στα κυβερνητικά πόστα, όταν όμως τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν και η Αθήνα δεν τους σήκωνε, μεταφέρθηκαν σε χρυσά «κλουβιά», σε Παρίσι και Βρυξέλλες. Άλλοι, όπως η Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο Κώστας Θέος, φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, τοποθετήθηκαν στη Βουλή και στη ΔΕΗ.

Ρεγγίνα Βάρτζελη: Από το Μαξίμου στη Βουλή
Λίγες μόνο εβδομάδες έμεινε στη σύνταξη η πρώην γενική γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου και στενή συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ρεγγίνα Βάρτζελη. Εδώ και περίπου μία εβδομάδα διορίστηκε στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή, ακολουθώντας τα χνάρια του Κώστα Θέου, που διορίστηκε στα ανώτατα κλιμάκια της ΔΕΗ στις 11 Νοεμβρίου 2011. δηλαδή, την τελευταία μέρα του Γ. Παπανδρέου στην πρωθυπουργία της χώρας. Στις 27 Νοεμβρίου 2011 η Ρ. Βάρτζελη συνταξιοδοτήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από 35 χρόνια θητείας. Στις 9 Φεβρουαρίου διορίστηκε στη Βουλή, με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 14 Φεβρουαρίου να αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όπως ισχύει, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 41 και 42 του προαναφερόμενου Κανονισμού, η Ρεγγίνα Βάρτζελη – Δρακοπούλου του Κίμωνα (Α.Δ.Τ. ΑΙ 512496) με Α΄ βαθμό και βασικό μισθό του βαθμού αυτού, όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής της ΠΕ κατηγορίας του Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α’/2011)».

Χρήστος Τζουτζουράκης: Έμεινε αμανάτι στον Παπαδήμο
Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να εγκατέλειψε το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο στο νεοκλασικό της Ηρώδου Αττικού παραμένει ένας πολύ δικός του άνθρωπος. Πρόκειται για τον Χρήστο Τζουτζουράκη. Βρίσκεται στο πλευρό του τέως πρωθυπουργού από τα χρόνια της θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών και αποτελεί πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Τις ημέρες που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «πακετάριζε» τα πράγματά του, για να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία λέγεται ότι ζήτησε μία μεγάλη χάρη από τον Λουκά Παπαδήμο. Να κρατήσει τον Χρ. Τζουτζουράκη στο Μέγαρο Μαξίμου, πράγμα που έγινε. Ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου έγινε προσωπάρχης. Πάντως, οι… κακές γλώσσες λένε ότι οι συνεργάτες του νυν πρωθυπουργού, που κλείνουν ήδη τρεις μήνες στην Ηρώδου Αττικού δεν τον βλέπουν και με τόσο… καλό μάτι. Κάτι, δηλαδή, σαν να ενοχλεί η παρουσία του στους διαδρόμους του πρωθυπουργικού στρατηγείου.

Τίνα Μπιρμπίλη: Η Παριζιάνα με τα 8.000 ευρώ (καθαρά) μισθό το μήνα
Η Τίνα Μπιρμπίλη, φυσικός με διδακτορικό στο Imperial College, γνώρισε, όπως έχει η ίδια δηλώσει, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τέως πρωθυπουργό σε ένα γυμναστήριο. Έχει εργαστεί σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ υπήρξε αξιολογητής προγραμμάτων για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η «πράσινη Τίνα» γρήγορα εξελίχθ

Keywords
Τυχαία Θέματα