Οι Α. Ματθίδης και Γ.Αποστολόπουλος ανάμεσα στους έξι «Q Graders»

Τα στελέχη της Β.Σ. Καρούλιας, κ.κ. Ανδρέας Ματθίδης και Γιάννης Αποστολόπουλος, αποτελούν πλέον δυο από τα συνολικά έξι μέλη στην Ελλάδα που έχουν αποκτήσει τη διεθνή πιστοποίηση Q Grader. του Coffee Quality Institute (Ινστιτούτο Ποιότητας Καφέ).

Με την απονομή του τίτλου του Q Grader στα δυο καταξιωμένα στελέχη, με σημαντική διαδρομή στο χώρο, η εταιρεία ενδυναμώνει

ακόμη περισσότερο τον τομέα του καφέ με το Ιταλικό brand Cortese Caffe & την εταιρεία μηχανών Nuova Simonelli.

Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι το Coffee Quality Institute αποτελεί ένα διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει ως στόχο τη συνεχή και μέγιστη βελτίωση της ποιότητας του καφέ και της ζωής όσων ασχολούνται με το συγκεκριμένο προϊόν. Μεταξύ άλλων, το CQI παρέχει επιμόρφωση και τεχνική βοήθεια σε παραγωγούς καφέ αλλά και σε όσους εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα με στόχο την εξέλιξη της ποιότητας, της ποσότητας αλλά και της αξίας του αγαπημένου ροφήματος.

Ειδικότερα, το Q Coffee System του CQI εντοπίζει ιδιαίτερες ποικιλίες καφέ στον τόπο καλλιέργειας τους και βοηθάει στην εξέλιξη τους ώστε να πετύχουν τις προδιαγραφές ποιότητας που απαιτούνται. Το αποτέλεσμα είναι μια κοινή «γλώσσα» ανάμεσα στους αγοραστές και τους παραγωγούς/πωλητές που προσελκύει το ενδιαφέρον σε περισσότερες ιδιαίτερες ποικιλίες καφέ. Συγχρόνως, δημιουργεί τις υποδομές δίνοντας στους παραγωγούς περισσότερες ευκαιρίες να διεισδύσουν σε νέες αγορές και να αυξήσουν την οικονομική τους βιωσιμότητα.

Ο κ. Ματθίδης Ανδρέας είναι AIWS (Associate Member of Institute of Wines & Spirits) και από το 2008 αποτελεί Wine & Spirits Education and Development Consultant στη ΒΣΚ. Επίσης, από το 2005 έως σήμερα ο κ. Ματθίδης είναι ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων. Ο κ. Αποστολόπουλος Γιάννης κατέχει τη θέση του Business and Sales Development Manager στη ΒΣΚ από το 2009, έχει σπουδάσει Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι απόφοιτος του Harvard Business School.

Keywords
Τυχαία Θέματα