Ο Βενιζέλος ευχαρίστησε τον Λουκά Παπαδήμο στο υπουργικό

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη σημερινή τελευταία συμμετοχή του σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την παρούσα κυβέρνηση, ευχαρίστησε προσωπικά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο

για την εμπιστοσύνη, για την συνεργασία, για τις μάχες που δώσαμε μαζί και για τα κοινά βιώματα που έχουμε αποκτήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι τέσσερις μήνες συνεργασίας στο πλαίσιο της κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο, έχουν διαμορφώσει μια ισχυρή προσωπική σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης: «Παλέψαμε, αγωνιστήκαμε, διαπραγματευθήκαμε πολύ σκληρά και στο όνομα της κυβέρνησης και της Ελληνικής Δημοκρατίας καταφέραμε αυτό που όλοι γνωρίζουν, τη μείωση του δημοσίου χρέους κατά 105 δισεκατομμύρια ευρώ, κατά 50 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ», σημείωσε.

«Καταφέραμε να δώσουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας στη χώρα. Η κρίση είναι παρούσα αλλά η προοπτική τώρα διαφαίνεται», σημείωσε επίσης ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και απερχόμενος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Επιπλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος ευχαρίστησε τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους, όπως είπε, θα δώσει τώρα όχι μόνο την μάχη για την στήριξη της κυβέρνησης «αλλά και την μάχη για μια σύνθεση της επόμενης Βουλής που να διασφαλίζει σταθερότητα και προοπτική για την χώρα», καθώς και εκείνους που προέρχονται από τη ΝΔ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «το κυριότερο είναι ότι καταφέραμε να δώσουμε μια ευκαιρία, ένα παράθυρο ευκαιρίας στη χώρα» και συμπλήρωσε ότι «η κρίση δεν τελείωσε, η κρίση είναι παρούσα, αλλά η προοπτική τώρα διαφαίνεται».

«Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι ένα μήνυμα ελπίδας, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, γιατί μόνον έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτό το υφεσιακό σύνδρομο το οποίο έχει προκαλέσει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στην πατρίδα μας», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι αν διαμορφωθεί μια άλλη ατμόσφαιρα, μια άλλη οικονομική ψυχολογία, «θα μπορέσουμε ν’ αξιοποιήσουμε αυτή την τεράστια ευκαιρία που έχει διαμορφωθεί με την έγκριση του νέου προγράμματος και με την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο έργο του υπουργείου και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τον υφυπουργό και αναπληρωτή υπουργό, Φ. Σαχινίδη και Π. Οικονόμου αντίστοιχα, καθώς και τους γενικούς γραμματείς και τα άλλα στελέχη του επιτελείου για την «τεράστια» προσπάθεια, όχι μόνο για τη χάραξη και την εφαρμογή μιας εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής πολιτικής, αλλά και για το συντονισμό του μεγαλύτερου μέρους του κυβερνητικού έργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα