Ο τουρισμός από την Ρωσία θα σώσει την Κύπρο

Φέτος αναμένεται στην Κύπρο κάθοδος 550 με 600 χιλιάδων τουριστών από τη Ρωσία.

Οι κινήσεις προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών μέσω κινήτρων της Hermes Airports, αλλά και την πολιτείας ευρύτερα φαίνεται να έχουν αποτελέσματα, αφού φέτος αναμένεται στην Κύπρο κάθοδος 550 με 600

χιλιάδων τουριστών από τη Ρωσία.

Μεγάλες εταιρείες όπως η Transaero θα φέρουν στην Κύπρο πέραν των 250 χιλιάδων τουριστών από τη βόρεια χώρα, δίνοντας βαθιές ανάσες ρευστότητας στην τοπική οικονομία. Μάλιστα, η συμβολή των Ρώσων τουριστών είναι καθοριστικής σημασίας, αφού η υποτονική πορεία που καταγράφει η βρετανική αγορά την τελευταία τετραετία πιέζει την Κύπρο να αναζητήσει άλλες αγορές.

Λύση, και μάλιστα καλή, φαίνεται να είναι οι Ρώσοι, οι οποίοι πέραν της μαζικής καθόδου τους στην Κύπρο είναι και από τους τουρίστες που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα όταν βρίσκονται σε διακοπές.

ΠΗΓΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Πάντως, τα πρώτα μηνύματα που προκύπτουν από τον Ιανουάριο του νέου χρόνου είναι αρνητικά, αφού παρατηρείται πτώση που ξεπερνά το 11%, ωστόσο, φορείς του τουρισμού δεν ανησυχούν για τη μείωση, αφού ο εν λόγω μήνας καταγράφει «χαμηλές πτήσεις» και η εξαγωγή συμπερασμάτων από την επιβατική κίνηση του Ιανουαρίου είναι συνήθως άστοχη. Θα πρέπει να τονιστεί παράλληλα πως το 2013 αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο κάπου 2,5 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες, κυρίως από Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ρωσία και Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα